Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Μάλλον είμαστε σε έξαρση – Γιατί δεν βγαίνει άμεσα θετικό το τεστ

Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Μάλλον είμαστε σε έξαρση – Γιατί δεν βγαίνει άμεσα θετικό το τεστ
O εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση για τις ευάλωτες ομάδες, ανέφερε ο Γκ. Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα
«Μάλλον τώρα είμαστε στην έξαρσή της» του κορωνοϊού ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την έξαρση των ιώσεων, σημείωσε ότι αναμένεται πιο ήπιος χειμώνας, αν και υπάρχει τώρα μία τάση.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο (XBB.1.5) κατά της COVID-19 για τις ηλικίες 12 ετών και άνω, εξηγώντας πως«αν κάποιος δεν έχει κάνει ποτέ, είναι μία δόση και είναι καλυμμένος».
«Είναι επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα το κάνουν οι άνω των 65 και ιατρικό προσωπικό», είπε ο κ. Μαγιορκίνης , ξεκαθαρίζοντας ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση για τις ευάλωτες ομάδες.
Σημείωσε δε, πως οι πολίτες μπορούν να το κάνουν μόνο σε εμβολιαστικό κέντρο, ενώ μπορεί να γίνει μαζί με το εμβόλιο της γρίπης.

Περί τεστ

Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν βγαίνει άμεσα θετικό το τεστ όταν κάποιος νοσεί με κορωνοϊό, εξήγησε ότι «το ιικό φορτίο δεν ανεβαίνει ψηλά σε άτομα που έχουν περάσει πολλές φορές και δεν βγαίνει το τεστ θετικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης