Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αιχμές Πατούλη κατά της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό: Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες

Αιχμές Πατούλη κατά της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό: Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες
Επεσήμανε ότι με τον μέσο ΚΑΔ, δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε ειδικότητας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ
Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες και σε πλασματικά φορολογητέα εισοδήματα, ανέφερε, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων, επί του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο Γιώργος Πατούλης είπε ότι είναι πάγια θέση του Συλλόγου η ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, με την επιβολή αυστηρών ποινών, στους παραβάτες.
Πρόσθεσε, όμως, ότι κάθε οριζόντιο μέτρο το οποίο εισάγεται με ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος, πάνω στο οποίο θα φορολογηθεί μια μερίδα πολιτών, όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, κινείται σε κατευθύνσεις που θέλουν διορθώσεις, διότι πολλές φορές δημιουργούνται αδικίες και πλασματικά φορολογητέα εισοδήματα.
«Πρέπει», όπως είπε, «να επεκταθούν τα είδη των εισοδημάτων που μειώνουν το ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος και να συμπεριληφθούν ενοίκια.
Επεσήμανε εξάλλου ότι με τον μέσο ΚΑΔ, δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε ειδικότητας, διότι δεν έχουν τις ίδιες αμοιβές οι χειρουργικές με τις παθολογικές ειδικότητες, ούτε έχουν τα ίδια έξοδα ένας αναισθησιολόγος που δεν έχει ιατρείο με έναν μικροβιολόγο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης