Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Rutherford Institute: Τι θα είχε συμβεί εάν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα, δηλαδή 2.023 χρόνια αργότερα – Τίποτα δεν άλλαξε από τότε έως και σήμερα…

Rutherford Institute: Τι θα είχε συμβεί εάν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα, δηλαδή 2.023 χρόνια αργότερα – Τίποτα δεν άλλαξε από τότε έως και σήμερα…
Τι θα γινόταν αν, αντί να γεννηθεί στο ρωμαϊκό αστυνομικό κράτος, ο Ιησούς είχε γεννηθεί αυτή τη στιγμή;
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση το Rutherford Institute τι θα γινόταν εάν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα, δηλαδή 2.023 χρόνια αργότερα

«Όταν το τραγούδι των αγγέλων σιωπά, όταν το αστέρι στον ουρανό έχει φύγει, όταν οι βασιλιάδες και οι πρίγκιπες είναι σπίτι, όταν οι βοσκοί είναι πίσω με τα κοπάδια τους, το έργο των Χριστουγέννων αρχίζει: να βρεις τους χαμένους, να γιατρέψεις τους σπασμένα, να ταΐσουν τους πεινασμένους, να απελευθερώσουν τον αιχμάλωτο, να ξαναχτίσουν τα έθνη, να φέρουν ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων, η μουσική να πλημμυρίσει την καρδιά»

- Howard Thurman, θεολόγος και ακτιβιστής πολιτικών δικαιωμάτων

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ένα καθαρά αστυνομικό κράτος, είχε διατάξει να γίνει απογραφή.
Ο Ιωσήφ και η έγκυος σύζυγός του Μαρία ταξίδεψαν στη μικρή πόλη της Βηθλεέμ για να μπορέσουν να καταμετρηθούν.
Καθώς δεν υπήρχε χώρος για το ζευγάρι σε κανένα από τα πανδοχεία, έμειναν σε έναν στάβλο (ένα αχυρώνα), όπου η Μαρία γέννησε ένα αγόρι, τον Ιησού.
Προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να σκοτώσει το μωρό, η οικογένεια του Ιησού κατέφυγε μαζί του στην Αίγυπτο μέχρι να καταστεί ασφαλές να επιστρέψει στην πατρίδα τους.

Τι θα γινόταν αν ο Ιησούς είχε γεννηθεί 2.023 χρόνια αργότερα;

Τι θα γινόταν αν, αντί να γεννηθεί στο ρωμαϊκό αστυνομικό κράτος, ο Ιησούς είχε γεννηθεί αυτή τη στιγμή;

Τι είδους υποδοχή θα είχε στον Ιησού και την οικογένειά του;
Θα αναγνωρίζαμε την ανθρωπιά του, πόσο μάλλον τη θεϊκότητά του;
Θα του συμπεριφερόμασταν διαφορετικά από ότι είχε πράξει η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία; Εάν η οικογένειά του αναγκαζόταν να εγκαταλείψει με την βία στη γενέτειρά της και αναζητούσε καταφύγιο και άσυλο εντός των συνόρων μας, τι καταφύγιο θα τους προσφέραμε;

Ένας αριθμός εκκλησιών σε όλη τη χώρα έχουν κάνει αυτές ακριβώς τις ερωτήσεις τα τελευταία χρόνια και τα συμπεράσματά τους απεικονίζονται με τρομακτική ακρίβεια από σκηνές γέννησης στις οποίες ο Ιησούς και η οικογένειά του είναι χωρισμένοι, και εγκλωβισμένοι με αγκαθωτή συρμάτινη περίφραξη.

Αυτές οι σκηνές της γέννησης ήταν μια αιχμηρή προσπάθεια να υπενθυμίσει στον σύγχρονο κόσμο ότι η αφήγηση για τη γέννηση του Ιησού είναι μια αφήγηση που μιλάει σε πολλαπλά μέτωπα σε έναν κόσμο που επέτρεψε τη ζωή, τις διδασκαλίες και τη σταύρωση του Ιησού να πνιγούν από την κομματική πολιτική, την κοσμικότητα. , τον υλισμό και τον πόλεμο, όλα καθοδηγούμενα από μια χειραγωγική σκιώδη κυβέρνηση.

Η σύγχρονη εκκλησία έχει σε μεγάλο βαθμό αποφύγει να εφαρμόσει τις διδασκαλίες του Ιησού σε σύγχρονα προβλήματα όπως ο πόλεμος, η φτώχεια, η μετανάστευση κ.λπ., αλλά ευτυχώς υπήρξαν άτομα σε όλη την ιστορία που ρωτούσαν τον εαυτό τους και τον κόσμο:

Τι θα έκανε ο Ιησούς;

Τι θα ήθελε ο Ιησούς—το μωρό που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ που μεγάλωσε και εξελίχθηκε σε πλανόδιο ιεροκήρυκα και επαναστάτη ακτιβιστή, ο οποίος όχι μόνο πέθανε αμφισβητώντας το αστυνομικό κράτος της εποχής του (δηλαδή τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), αλλά πέρασε την ενήλικη ζωή του λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία, αμφισβητώντας το καθεστώς της εποχής του, και η απώθηση ενάντια στις καταχρήσεις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας—να κάνουν για τις αδικίες της σύγχρονης εποχής μας;

Ο Dietrich Bonhoeffer αναρωτήθηκε τι θα έκανε ο Ιησούς για τις φρικαλεότητες που διέπραξε ο Hitler.
Η απάντηση: Ο Dietrich Bonhoeffer εκτελέστηκε από τον Χίτλερ επειδή προσπάθησε να υπονομεύσει το καθεστώς στην Γερμανία.

Ο Aleksandr Solzhenitsyn αναρωτήθηκε τι θα έκανε ο Ιησούς για τα ψυχοφθόρα γκουλάγκ και τα στρατόπεδα εργασίας της Σοβιετικής Ένωσης.
Η απάντηση: Ο Aleksandr Solzhenitsyn βρήκε τη φωνή του και τη χρησιμοποίησε για να μιλήσει για την κυβερνητική σοβιετική καταπίεση και βαρβαρότητα .

Ο Martin Luther King ρώτησε τον εαυτό του τι θα είχε κάνει ο Ιησούς για την πολεμική εκστρατεία της Αμερικής.
Η απάντηση: δηλώνοντας «η συνείδησή μου δεν μου αφήνει άλλη επιλογή», ο Martin Luther King κινδύνεψε με ευρεία καταδίκη καθώς και τη ζωή του όταν αντιτάχθηκε δημόσια στον πόλεμο του Βιετνάμ για ηθικούς και οικονομικούς λόγους.

Επαναστάτης ο Ιησούς

Εξάλλου, ο Ιησούς —ο σεβαστός ιεροκήρυκας, δάσκαλος, ριζοσπάστης και προφήτης— γεννήθηκε σε ένα αστυνομικό κράτος που δεν μοιάζει με την αυξανόμενη απειλή του αμερικανικού αστυνομικού κράτους.
Όταν μεγάλωσε, είχε ισχυρά, βαθιά πράγματα να πει, πράγματα που θα άλλαζαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους ανθρώπους, θα άλλαζαν τις κυβερνητικές πολιτικές και θα άλλαζαν τον κόσμο. «Μακάριοι οι ελεήμονες», «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί» και «Αγαπάτε τους εχθρούς σας» είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τις πιο βαθιές και επαναστατικές διδασκαλίες του.

Όταν ήρθε αντιμέτωπος με εκείνους που είχαν την εξουσία, ο Ιησούς δεν απέφυγε να πει την αλήθεια στην εξουσία.
Πράγματι, οι διδασκαλίες του υπονόμευσαν το πολιτικό και θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του.
Του στοίχισε τη ζωή. Τελικά σταυρώθηκε ως προειδοποίηση προς τους άλλους να μην αμφισβητήσουν τις δυνάμεις.
Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν η ζωή του Ιησού αν, αντί να γεννηθεί στο ρωμαϊκό αστυνομικό κράτος, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο αμερικανικό αστυνομικό κράτος;

Σκεφτείτε το εξής αν θέλετε.

Αν ο Ιησούς είχε γεννηθεί στην εποχή του αμερικανικού αστυνομικού κράτους, αντί να ταξίδευε στη Βηθλεέμ για απογραφή, οι γονείς του Ιησού θα είχαν λάβει μια Έρευνα Αμερικανικής Κοινότητας 28 σελίδων, ένα υποχρεωτικό κυβερνητικό ερωτηματολόγιο που τεκμηριώνει τις συνήθειές τους, τους κατοίκους των νοικοκυριών, το πρόγραμμα εργασίας , πόσες τουαλέτες υπάρχουν στο σπίτι σας κ.λπ.
Η ποινή για τη μη ανταπόκριση σε αυτήν την έρευνα μπορεί να φτάσει τα 5.000 δολάρια.

Αντί να γεννηθεί σε μια φάτνη, ο Ιησούς μπορεί να είχε γεννηθεί στο σπίτι.
Αντί σοφοί και βοσκοί να φέρνουν δώρα, ωστόσο, οι γονείς του μωρού μπορεί να αντιμετώπιζαν τις επισκέψεις από κρατικούς κοινωνικούς λειτουργούς που δεν θα δέχονταν τοκετό στο σπίτι .
Αν ο Ιησούς είχε γεννηθεί σε νοσοκομείο, το αίμα και το DNA του θα είχαν ληφθεί χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των γονιών του και θα είχαν εισαχθεί σε μια κυβερνητική βιοτράπεζα.
Ενώ οι περισσότερες πολιτείες απαιτούν προσυμπτωματικό έλεγχο νεογνών, ένας αυξανόμενος αριθμός κρατά αυτό το γενετικό υλικό μακροπρόθεσμα για έρευνα, ανάλυση και σκοπούς που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Και πάλι, εάν οι γονείς του Ιησού ήταν μετανάστες χωρίς χαρτιά, αυτοί και το νεογέννητο μωρό θα μπορούσαν να είχαν μεταφερθεί σε μια ιδιωτική φυλακή με γνώμονα το κέρδος για παράνομους , όπου πρώτα θα είχαν χωριστεί μεταξύ τους, τα παιδιά θα κρατούνταν σε αυτοσχέδια κλουβιά και οι γονείς τελικά μετατράπηκαν σε φθηνούς, καταναγκαστικούς εργάτες για εταιρείες όπως τα Starbucks, η Microsoft, η Walmart και η Victoria's Secret. Υπάρχουν πολλά χρήματα που πρέπει να κερδιθούν από τη φυλάκιση μεταναστών , ειδικά όταν οι φορολογούμενοι πληρώνουν το λογαριασμό.

Από τη στιγμή που ήταν αρκετά μεγάλος για να πάει στο σχολείο, ο Ιησούς θα είχε λάβει μαθήματα συμμόρφωσης και υπακοής στις κυβερνητικές αρχές, ενώ θα μάθαινε λίγα για τα δικά του δικαιώματα.
Αν είχε τολμήσει αρκετά να μιλήσει ενάντια στην αδικία ενώ ήταν ακόμη στο σχολείο, θα μπορούσε να είχε ξυλοκοπηθεί ή θα του είχαν στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Αν ο Ιησούς είχε εξαφανιστεί για λίγες ώρες, πόσο μάλλον για μέρες ως 12χρονος, οι γονείς του θα είχαν συλληφθεί με χειροπέδες, θα είχαν φυλακιστεί για γονική αμέλεια .
Γονείς σε όλη τη χώρα έχουν συλληφθεί για πολύ λιγότερα «αδικήματα», όπως το να επιτρέπουν στα παιδιά τους να περπατούν στο πάρκο ασυνόδευτα και να παίζουν μόνα τους στην αυλή τους.

Αντί να εξαφανιστούν από τα βιβλία της ιστορίας από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του έως την ενηλικίωση, οι κινήσεις και τα προσωπικά δεδομένα του Ιησού —συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών του στοιχείων— θα είχαν τεκμηριωθεί, εντοπιστεί, παρακολουθηθεί και αρχειοθετηθεί από κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες όπως η Google και η Microsoft.
Είναι απίστευτο ότι το 95% των σχολικών περιοχών μοιράζονται τα αρχεία των μαθητών τους με εξωτερικές εταιρείες που έχουν συνάψει σύμβαση για τη διαχείριση δεδομένων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν για την εμπορία προϊόντων.

Από τη στιγμή που ο Ιησούς ήρθε σε επαφή με έναν «εξτρεμιστή» όπως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, θα βρισκόταν υπό παρακολούθηση λόγω της σχέσης του με έναν εξέχοντα ακτιβιστή.
Από την 11η Σεπτεμβρίου, το FBI διεξήγαγε ενεργά επιχειρήσεις παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών σε ένα ευρύ φάσμα ομάδων ακτιβιστών , από ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων μέχρι την ανακούφιση της φτώχειας, ομάδες κατά του πολέμου και άλλες τέτοιες «εξτρεμιστικές» οργανώσεις.

Οι αντικυβερνητικές απόψεις του Ιησού σίγουρα θα είχαν ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί εγχώριος εξτρεμιστής.
Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εκπαιδεύονται να αναγνωρίζουν σημάδια αντικυβερνητικού εξτρεμισμού κατά τη διάρκεια αλληλεπιδράσεων με πιθανούς εξτρεμιστές που μοιράζονται την « πίστη στην επικείμενη κατάρρευση της κυβέρνησης και της οικονομίας ».

Ενώ ταξίδευε από κοινότητα σε κοινότητα, ο Ιησούς μπορεί να είχε αναφερθεί σε κυβερνητικούς αξιωματούχους ως «ύποπτος» στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Δείτε Κάτι, Πείτε Κάτι» του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
Πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, παρέχουν σε άτομα εφαρμογές τηλεφώνου που τους επιτρέπουν να τραβούν φωτογραφίες ύποπτης δραστηριότητας και να τις αναφέρουν στο κρατικό Κέντρο Πληροφοριών τους, όπου εξετάζονται και προωθούνται στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Αντί να του επιτραπεί να ζήσει ως πλανόδιος κήρυκας, ο Ιησούς μπορεί να είχε απειληθεί με σύλληψη επειδή τόλμησε να ζήσει έξω από το πλέγμα ή κοιμόταν έξω.
Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των πόλεων που έχουν καταφύγει στην ποινικοποίηση των αστέγων με την απαγόρευση της κατασκήνωσης, του ύπνου σε οχήματα, της περιπλανώμενης και επαιτείας δημόσια έχει διπλασιαστεί.

Θεωρούμενος από την κυβέρνηση ως αντιφρονούντας και ως πιθανή απειλή, ο Ιησούς, θα είχε τοποθετήσει κυβερνητικούς κατασκόπους στους οπαδούς του για να παρακολουθούν τις δραστηριότητές του, να αναφέρουν τις κινήσεις του και να τον παγιδεύσουν.
Τέτοιοι Ιουδαίοι σήμερα -που ονομάζονται πληροφοριοδότες- λαμβάνουν συχνά μεγάλους μισθούς από την κυβέρνηση για να παρακολουθούν και να προδίδουν άλλους.

Αν ο Ιησούς χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο για να διαδώσει το ριζοσπαστικό μήνυμά του για ειρήνη και αγάπη, θα μπορούσε να είχε βρει στις αναρτήσεις του στο ιστολόγιό του κυβερνητικούς κατασκόπους που θα προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την ακεραιότητά του, να τον δυσφημήσουν ή να φυτέψουν ενοχοποιητικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο για αυτόν.
Τουλάχιστον, θα είχαν παραβιάσει τον ιστότοπό του και θα είχαν παρακολουθήσει το email του.

Αν ο Ιησούς είχε προσπαθήσει να ταΐσει μεγάλα πλήθη ανθρώπων, θα είχε απειληθεί με σύλληψη επειδή παραβίασε διάφορα διατάγματα που απαγόρευαν τη διανομή φαγητού χωρίς άδεια.
Οι αξιωματούχοι της Φλόριντα συνέλαβαν έναν 90χρονο που τάιζε άστεγους σε δημόσια παραλία.

Αν ο Ιησούς είχε μιλήσει δημόσια για τις 40 μέρες του στην έρημο και τις συνομιλίες του με τον διάβολο, θα μπορούσε να είχε χαρακτηριστεί ψυχικά άρρωστος και να κρατούνταν σε ψυχιατρείο παρά τη θέλησή του για υποχρεωτική ακούσια ψυχιατρική κράτηση χωρίς πρόσβαση στην οικογένεια ή τους φίλους.
Ένας άνδρας από τη Βιρτζίνια συνελήφθη, γδύθηκε, δέθηκε χειροπέδες σε ένα τραπέζι, διαγνώστηκε ότι είχε «προβλήματα ψυχικής υγείας» και κλείστηκε για πέντε ημέρες σε κέντρο ψυχικής υγείας παρά τη θέλησή του, προφανώς λόγω της μπερδεμένης ομιλίας και του ασταθούς βαδίσματος.

Χωρίς αμφιβολία, αν ο Ιησούς είχε προσπαθήσει να ανατρέψει τραπέζια σε έναν εβραϊκό ναό και να επέκρινε τον υλισμό των θρησκευτικών θεσμών, θα είχε κατηγορηθεί για έγκλημα μίσους.
Πάνω από 45 πολιτείες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν όμους για τα εγκλήματα μίσους.

Αν κάποιος είχε αναφέρει τον Ιησού στην αστυνομία ως δυνητικά επικίνδυνο, θα μπορούσε να είχε βρεθεί αντιμέτωπος -και σκοτωμένος- από αστυνομικούς για τους οποίους οποιαδήποτε αντιληπτή πράξη μη συμμόρφωσης θα μπορούσε να τον είχε οδηγήσει στον θάνατο.

Αντί να συλλάβουν ένοπλοι φρουροί τον Ιησού σε δημόσιο χώρο, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα είχαν διατάξει μια ομάδα SWAT να πραγματοποιήσει μια επιδρομή στον Ιησού και τους οπαδούς του, με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και στρατιωτικό εξοπλισμό. Υπάρχουν πάνω από 80.000 τέτοιες επιδρομές ομάδων SWAT που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο , πολλές σε ανυποψίαστους Αμερικανούς που δεν έχουν καμία άμυνα ενάντια σε τέτοιους κυβερνητικούς εισβολείς, ακόμη και όταν τέτοιες επιδρομές γίνονται κατά λάθος.

Αντί να κρατηθεί από Ρωμαίους φρουρούς, ο Ιησούς θα μπορούσε να είχε «εξαφανιστεί» σε ένα μυστικό κυβερνητικό κέντρο κράτησης όπου θα είχε ανακριθεί, βασανιστεί και υποβληθεί σε κάθε είδους κακοποίηση.
Η αστυνομία του Σικάγο έχει «εξαφανίσει» περισσότερους από 7.000 ανθρώπους σε μια μυστική αποθήκη ανακρίσεων στην Πλατεία Χόμαν.

Κατηγορούμενος για προδοσία και χαρακτηρισμένος ως εγχώριος τρομοκράτης, ο Ιησούς μπορεί να είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη σε φυλακή όπου θα αναγκαζόταν να παρέχει δουλειές σε εταιρίες ή θα είχε θανατωθεί με ηλεκτρική καρέκλα ή ενός θανατηφόρου μείγματος φαρμάκων

Έτσι, καθώς έφθασαν τα Χριστούγεννα καλά θα κάνουμε να θυμόμαστε ότι αυτό που συνέβη σε εκείνη τη φάτνη εκείνη την έναστρη νύχτα στη Βηθλεέμ είναι μόνο η αρχή της ιστορίας.
Αυτό το μωρό που γεννήθηκε σε ένα αστυνομικό κράτος μεγάλωσε και μίλησε εναντίον όλων των δεινών της κοινωνίας.
Δεν πρέπει να κάνουμε λιγότερα ως πολίτες αυτού του κόσμου…..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης