Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμοί 4,9 και 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου - Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Σεισμοί 4,9 και 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου - Καθησυχαστικός ο Λέκκας
σεισμός είναι σε θαλάσσια περιοχή προς την Τουρκία, δεν επηρεάζει τη Σάμο και κυρίως το Βαθύ και τις περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο", σύμφωνα με τον Ευθ. Λέκκα
Νέα αναστάτωση προκλήθηκε στη Σάμο, αφού μετά την πρωινή σεισμική δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το μεσημέρι του Σαββάτου 27/1 ακολούθησε σεισμός 3,6 Ρίχτερ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός των 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και πάλι ανοιχτά της Σάμου, με επίκεντρο 26 χλμ Βόρεια- Βορειοανατολικά από το Βαθύ της Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Τουρκία, με εστιακό βάθος 13,3 χλμ.
samos2_1.JPG
Είχε προηγηθεί το πρωί του Σαββάτου η σεισμική δόνηση των 4,9 Ρίχτερ.
Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο,
σημειώθηκε το πρωί στις 7:19 με το επίκεντρο 25 χλμ Βορειοανατολικά από το Βαθύ της Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Τουρκία, με εστιακό βάθος 12,9 χλμ.
ss.JPG
Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Δεν υπάρχει ανησυχία, αν και παρακολουθούμε το φαινόμενο, τόνισε το πρωί του Σαββάτου 27/1 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως ο σεισμός είναι σε θαλάσσια περιοχή προς την Τουρκία.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο κ. Λεκκας στον ΣΚΑΪ εξήγησε πως «είναι ένα σεισμός απομεινάρι του μεγάλου σεισμού που είχαμε το 2017» και «δεν συμπίπτει με το ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό. Είναι ένα τμήμα του ρήγματος προς τα βόρεια».
«Ο σεισμός αυτός δεν επηρεάζει τη Σάμο και κυρίως το Βαθύ και τις περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης