Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορινθία: Με 1.018 ευρώ αμειβόταν ο πατέρας των Παλαιοχριστιανών που εργαζόταν στον Δήμο - Τηλεργασία στην υπηρεσία καθαριότητας

Κορινθία: Με 1.018 ευρώ αμειβόταν ο πατέρας των Παλαιοχριστιανών που εργαζόταν στον Δήμο - Τηλεργασία στην υπηρεσία καθαριότητας
Παράλληλα, τα παιδιά της οικογένειας Παλαιοχριστιανών παραμένουν άφαντα
Πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννήθηκαν έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη φύση της εργασίας που παρείχε στον δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου μέσω… τηλεργασίας, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών στην Κορινθία.
Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας του 45χρονου, που έφερε στη δημοσιότητα το Star, ο 45χρονος εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και η μηνιαία αποζημίωσή που ελάμβανε ήταν 1.018 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος είχε πάρει μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης το 2020, επικαλούμενος λόγους υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς εργασίας του 46χρονου η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε τη διενέργεια ελέγχου. Όπως είπε σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, «έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο, για να δούμε που υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Έχω ζητήσει από αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο».
Ο 45χρονος, ο οποίος πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υψηλή πίεση και έντονη αδιαθεσία. Αφού, όμως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εξετάστηκε και κρίθηκε πως η κατάστασή του δεν χρήζει νοσηλείας, για αυτό επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα όπου θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την απολογία του.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου, Παρασκευή Αμερικάνου, «τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου τον ψάξαμε και δεν τον βρήκαμε στην υπηρεσία. Δεν παρουσιαζόταν στην εργασία του. Από ερωτήσεις μας είπαν ότι δούλευε εξ αποστάσεως. Μάλλον του είχαν δώσει, επειδή είχε προβλήματα υγείας, να κάνει κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως στο γραφείο κινήσεως. Από τις ερωτήσεις που κάναμε μας είπαν ότι παρέδωσε την εργασία του».
Η ίδια πρόσθεσε πως «όταν επικοινώνησα μαζί του, του είπα ότι εμείς θέλουμε τη φυσική σας παρουσία και αυτός μου είπε “είναι δύσκολο για μένα, δεν μπορώ”», συμπληρώνοντας ότι «από ό,τι κατάλαβα χρησιμοποίησε τη διάταξη του 2021 λόγω Covid». Η κυρία Αμερικάνου κατέληξε, τέλος, ότι «από τον Ιανουάριο προχωρήσαμε στις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Τα συλλογικά όργανα θα πρέπει να αποφανθούν για να σταματήσει η μισθοδοσία του».

Άφαντα παραμένουν τα παιδιά

Παράλληλα, τα παιδιά της οικογένειας Παλαιοχριστιανών παραμένουν άφαντα, παρότι νωρίς το πρωί της Τρίτης υπήρξε αναφορά πως έχουν βρεθεί. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει και οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες εντοπισμού.
Να θυμίσουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ένα 6χρονο κορίτσι και ένα 13χρονο αγόρι, αλλά και τη μητέρα τους, που επίσης παραμένει άφαντη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης