Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρωτοφανής ολιγωρία για την τραγωδία στα Τέμπη - Έφοδος στον ΟΣΕ ... ένα χρόνο μετά - Νέες μηνύσεις από συγγενείς

Πρωτοφανής ολιγωρία για την τραγωδία στα Τέμπη - Έφοδος στον ΟΣΕ ... ένα χρόνο μετά - Νέες μηνύσεις από συγγενείς
Η καθυστέρηση των αρχών να κατάσχουν το υλικό από τα γραφεία του ΟΣΕ προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την πορεία των ερευνών
(upd2) Ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών και εν μέσω καταγγελιών για ολιγωρία των αρχών ή ακόμα και για απόπειρα συγκάλυψης, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, προκειμένου να γίνει έρευνα και έλεγχοι στο διαθέσιμο υλικό.
Η καθυστέρηση των αρχών να κατάσχουν το υλικό από τα γραφεία του ΟΣΕ προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την πορεία των ερευνών, καθώς είναι πιθανό να έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία ή οι αρχές να μην είχαν στη διάθεσή τους κρίσιμο υλικό όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους με ηχητικές συνομιλίες, μετά από αίτημα του Εφέτη Ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», η παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή εκτιμάται ότι έγινε μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» της 24ης Μαρτίου για μονταζιέρα στις συνομιλίες των Τεμπών.
Το υλικό θα αντιπαραβληθεί με τα πρωτότυπα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει αλλοίωση.
Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών της μοιραίας νύχτας.

Στο στόχαστρο και τα ιδιωτικό οικόπεδο

Μετά τις σχετικές αποκαλύψεις, οι Αρχές θα λάβουν δείγμα από το ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν ρίξει τα μπάζα, στο σημείο του δυστυχήματος έπειτα από εισαγγελική εντολή και κατόπιν αιτήματος των συγγενών.
Στο οικόπεδο θα μεταβεί κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό για δειγματοληπτικό έλεγχο.

Νέες μηνύσεις από συγγενείς

Νέες μηνύσεις αναμένεται να κατατεθούν αύριο ή μεθαύριο από συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Θα είναι ονομαστικές και θα αφορούν σε εκπροσώπους Αρχών, που διαχειρίστηκαν την υπόθεση τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες, μετά το δυστύχημα.
Παράλληλα, σήμερα συγγενείς αναμένεται να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, σε ό,τι αφορά τις μηνύσεις περί συγκάλυψης πολιτικών ευθυνών.

Κασσελάκης για Τέμπη: Σφίγγει ο κλοιός, καμία συγκάλυψη δεν διαρκεί για πάντα

«Η αστυνομία κάνει έφοδο στον ΟΣΕ και κατάσχει τους σκληρούς δίσκους με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών των Τεμπών. Τώρα! Ένα χρόνο μετά το έγκλημα!», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.
Όπως τονίζει, «δηλαδή επί ένα χρόνο οι ανακριτικές αρχές δεν επιτελούν το λειτούργημά τους βασιζόμενες στο πρωτότυπο υλικό αλλά στο μονταρισμένο; Δηλαδή ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, που διαβεβαίωνε πως οι ανακριτικές αρχές είχαν τα πρωτότυπα ηχητικά στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή, έλεγε ψέματα;
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα ήδη αναπάντητα από την κυβέρνηση κρίσιμα ερωτήματα: -Ποιος διέταξε το μοντάζ; -Ποιος διέταξε το μπάζωμα; -Ποιος μόνταρε; -Ποιος μπάζωσε; -Γιατί μόνταρε; -Γιατί μπάζωσε; -Ποιος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ, λίγο πριν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού περί «αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους»;
Σφίγγει ο κλοιός. Καμία συγκάλυψη δε διαρκεί για πάντα», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελεύθεροι με εγγυήσεις άλλοι δύο κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες Τρίτη, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων Χριστίνα Σαλαππα, άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Και οι δύο, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή καταβολής, εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου, χρηματικής εγγύησης που για τον έναν ορίστηκε στις 600 χιλιάδες ευρώ και για τον έτερο στις 10 χιλιάδες ευρώ.
Επιπλέον, ορίστηκε και για τους δύο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης