Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη 45χρονου στη Μαγνησία για πορνογραφία ανηλίκων - Στον εντοπισμό του από ηλεκτρονικά ίχνη

ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη 45χρονου στη Μαγνησία για πορνογραφία ανηλίκων - Στον εντοπισμό του από ηλεκτρονικά ίχνη
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας - κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων
Στη σύλληψη ενός 45χρονου σε περιοχή της Μαγνησίας για πορνογραφία ανηλίκων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας - κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Πώς τον εντόπισαν

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών αλλοδαπού Οργανισμού, μέσω της EUROPOL, από την κατάλληλη αξιοποίηση των οποίων κατέστη δυνατός ο εντοπισμός χρήστη εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και νεφοϋπολογιστικής, ο οποίος κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά, τουλάχιστον 34 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάτω των 12 ετών.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή ανάλυση, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιριών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.
Έτσι, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 45χρονου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Κατασχέσεις

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM και κάρτα μνήμης, σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 2 κάρτες μνήμης, 2 φορητά μέσα αποθήκευσης τύπου USB και οπτικός ψηφιακός δίσκος (DVD).
Μάλιστα, κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ εντοπίσθηκαν αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο 2 αρχεία βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης