Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίκη για Μάτι: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Ματθαιόπουλο για τις απειλές στον πραγματογνώμονα Λιότσιο

Δίκη για Μάτι: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Ματθαιόπουλο για τις απειλές στον πραγματογνώμονα Λιότσιο
Ξέσπασαν εναντίον του συγγενείς οι θυμάτων
Σε 30 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος για απειλές, πιέσεις στο δικαστικό πραγματογνώμονα της υπόθεσης για την τραγωδία στο Μάτι, Δ. Λιότσο και προσπάθεια «κουκουλώματος» ευθυνών αξιωματικών της Πυροσβεστικής.
Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κρίθηκε ένοχος για απόπειρα παράνομης βίας και παράβαση καθήκοντος.
Παράλληλα του επιδικάστηκαν δικαστικά έξοδα 1.000 ευρω.
Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε και μέσω του συνηγόρου του δήλωσε ότι αποδέχεται την κατηγορία της απόπειρας παράνομης βίας.
Ξέσπασαν εναντίον του συγγενείς θυμάτων.
Για μπουλιγκ και απειλές έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο μηνυτής Δημήτρης Λιότσος, διορισμένος δικαστικός πραγματογνωμονας της υπόθεσης του Ματιού από τις εισαγγελικές αρχές.
«Δεν ήρθε όμως να μας τα πει! Μας κατέστρεψε και μας έκαψε όλους. Που να έρθει, δεν έχει τα κότσια! Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν. Κοιτάξτε το παιδί μου που κάηκε. Δεν αποδέχθηκε τίποτα. Δε θέλω να λέει ψέματα, τα νομικά επιχειρήματα να μας πει ο ίδιος και όχι άλλος. Έχασα το παιδί μου 35 ετών» φώναξε στο δικαστήριο ηλικιωμένη γυναίκας που στη φονική πυρκαγιά θρήνησε κόρη και εγγονάκι – βρέφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης