Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χρυσοχοΐδης: Ξεκινούν από σήμερα 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Ξεκινούν από σήμερα 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Ελλάδα
Καλύψαμε πλέον όλη τη χώρα, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Η προσπάθειά μας είναι οποιοδήποτε τηλεφώνημα ή πάτημα του panic button να έχει άμεση ανταπόκριση, επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 αναφερόμενος στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και τη διαχείρισή τους.
Εοίσης πρόσθεσε: «Έχουμε αύξηση καταγγελιών και αύξηση συλλήψεων (…) Να μην υπάρχουν πίσω από κλειστές πόρτες περιστατικά βίας (…) Από σήμερα λειτουργούν 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας, καλύψαμε πλέον όλη τη χώρα».
Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:
«Μακάρι να έχουμε αύξηση καταγγελιών και να έχουμε αύξηση συλλήψεων έτσι ώστε κατά κάποιο τρόπο μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, μια ντροπή που στιγματίζει την κοινωνία μας -και όχι μόνο την ελληνική- να πάψει να υπάρχει και να μην υπάρχουν πίσω από κλειστές πόρτες, βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών
(…) Θέλω να ανακοινώσω ότι από σήμερα (1/6) λειτουργούν σε όλη τη χώρα 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας. 
Σε κάθε νομό υπάρχει ένα γραφείο και συνεπώς καλύψαμε όλη τη Ελλάδα.
Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα και ισχύει όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για οποιονδήποτε, έναν ηλικιωμένο για παράδειγμα, ένα παιδί που αισθάνεται την ανάγκη να προστατευθεί».

Νεανική παραβατικότητα 

Για τη νεανική εγκληματικότητα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε:
«Έχουμε πρόβλημα σε δύο επίπεδα.
Το ένα είναι οι συμμορίες και το άλλο είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται: μαχαίρια, σιδηρογροθιές κλπ.
Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά της αστυνομίας. Σε μεγάλες συγκεντρώσεις νέων υπάρχει παρουσία αστυνομίας, ελαφριά παρουσία, όχι ένοπλη, με νεαρούς και νεαρές αστυνομικούς και ταυτόχρονα αστυνομικοί που αν χρειάζεται κάνουν συλλήψεις.
Επειδή η ποινική μεταχείριση των ανηλίκων είναι δύσκολο ζήτημα και πολύ ευαίσθητο, αυτοί οι οποίοι συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, πέρα από τη διαχείριση του ανηλίκου, είναι οι γονείς.
Όποιος πατέρας ή μητέρα αφήνει το παιδί του χωρίς την αναγκαία από το νόμο ή το καθήκον του χρέους επιμέλεια, τότε έχει μεγάλες ευθύνες».
Για τα περιστατικά αθλητικής βίας και τη διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση, σημείωσε:
«Κατ αρχήν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στον μπασκετικό Παναθηναϊκό που μας έφερε το κύπελλο από το Βερολίνο.
\Νομίζω αυτές είναι μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες.

Η διεξαγωγή του ήταν ένα πολύ σπουδαίο γεγονός. Νομίζω ήταν ένα κρίσιμο στοίχημα για την Ελλάδα, για την ικανότητά μας να διεξάγουμε με ασφαλή τρόπο μεγάλα γεγονότα.
Αποδείξαμε ότι μπορούμε να φιλοξενούμε και να οργανώνουμε αθλητικά γεγονότα, τα οποία μπορούν να ανοίξουν το δρόμο και για μελλοντικά παρόμοια events. Και επίσης αποδείξαμε ότι μπορούμε από τον Φεβρουάριο και μετά, όταν ξανάνοιξαν τα γήπεδα, μετά τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2023 και τον θάνατο του αστυνομικού, τα πράγματα πάνε άψογα (…).

Οργανωμένο έγκλημα

Πρόκειται για εγκληματικές ομάδες οι οποίες υπάγονται στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για το οργανωμένο έγκλημα.
Συνεπώς αυτή η υπόθεση τελειώνει εδώ και αν εμφανιστεί οποιαδήποτε ομάδα ή οποιοσδήποτε που θα τολμήσει να διαταράξει αθλητικό γεγονός σε οποιοδήποτε σπορ, σε οποιοδήποτε άθλημα, δεν έχει καμία τύχη παρά μόνο την ποινική οδό και τα δικαστήρια».
Για τη νεοσυσταθείσα Αυτόνομη Διεύθυνση Δίωξης του μεγάλου οργανωμένου εγκλήματος, υπογράμμισε:
«Έχουν κατασχεθεί 600.000 – 640.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Αν το πολλαπλασιάσετε επί 4 ευρώ περίπου, που είναι η αξία του φόρου. Αυτό σημαίνει ότι κάποια εκατομμύρια φόροι έχουν χαθεί. Θα χάνονταν και χάνονται όταν κινούνται λαθραία τσιγάρα. Το ίδιο συμβαίνει με τα καύσιμα. Το ίδιο συμβαίνει με μια σειρά άλλες δραστηριότητες.
Το οργανωμένο έγκλημα μπαίνει κάθε μέρα στην επιχειρηματικότητα. Πρέπει να κάνουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες, να διεισδύσουν στις εγκληματικές οργανώσεις
(…) Η συγκεκριμένη διεύθυνση είναι Ενιαία υπηρεσία σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως είναι το FBI στην Αμερική.
Αφορά όλες τις υποθέσεις που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, δηλαδή από τα ναρκωτικά, τις μεγάλες κλοπές ανθρωποκτονίες, το οργανωμένο έγκλημα μέχρι την αθλητική βία, εφόσον προήλθαν από εγκληματικές ομάδες.
Όλα αυτά τα αντικείμενα περιέρχονται στη λειτουργία, τη διεύθυνση αυτή. Θα λειτουργήσει περίπου στις αρχές Οκτωβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης