Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραυνός τραυμάτισε 18 άτομα στην Τσεχία - Πέντε χρειάστηκαν ανάνηψη

Κεραυνός τραυμάτισε 18 άτομα στην Τσεχία - Πέντε χρειάστηκαν ανάνηψη
Ο τηλεοπτικός σταθμός CT 24 της Τσεχίας ανέφερε ότι πέντε από τους τραυματίες ήταν παιδιά ηλικίας από δύο έως 16 ετών και ότι πέντε ενήλικες χρειάστηκαν ανάνηψη επί τόπου

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τσεχία όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο κάτω από το οποίο έβρισκαν καταφύγιο, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, με πέντε εξ αυτών να χρειάζονται ανάνηψη.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (2/6) στο πάρκο του κάστρου Liberec-Vratislavice, που βρίσκεται στη βόρεια περιοχή Liberec, περίπου 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πράγας, κατά το BBC.
Φωτογραφίες και βίντεο που κοινοποίησε η πυροσβεστική υπηρεσία στο Twitter δείχνουν τα διασωστικά συνεργεία και την πυροσβεστική να επιχειρούν στο σημείο του ατυχήματος.

Παραλίγο θανάσιμος ο κεραυνός

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για όσους τραυματίστηκαν, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ήταν και παιδιά και πως το πάρκο φιλοξενούσε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού.
Ο τηλεοπτικός σταθμός CT 24 της Τσεχίας ανέφερε ότι πέντε από τους τραυματίες ήταν παιδιά ηλικίας από δύο έως 16 ετών και ότι πέντε ενήλικες χρειάστηκαν ανάνηψη επί τόπου.
Ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου Liberec, ο Vaclav Ricar, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Liberecky Denik ότι εισήχθησαν 17 ασθενείς, όλοι με τις αισθήσεις τους.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα παιδί μεταφέρθηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείο της Πράγας.
Η Τσεχική Δημοκρατία επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο, ενώ υπήρξαν επίσης αναφορές για πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της χώρας.
Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στις πλημμύρες, αλλά η θέρμανση της ατμόσφαιρας που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή καθιστά πιο πιθανές τις ακραίες βροχοπτώσεις, εκτιμάται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης