Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σφοδρή επίθεση Καρυστιανού κατά ΕΡΤ: Κύριε Ζούλα, δεν πληρώνεστε από τα ταμεία της ΝΔ - Παραίτηση ζητά η ΠΟΣΠΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση Καρυστιανού κατά ΕΡΤ: Κύριε Ζούλα, δεν πληρώνεστε από τα ταμεία της ΝΔ - Παραίτηση ζητά η  ΠΟΣΠΕΡΤ
Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα καταλογίζοντάς του βαριές κατηγορίες
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ερωτηματικά προκαλεί η σιγή ιχθύος που τήρησε η ΕΡΤ, καθώς δεν μετέδωσε τη συνέντευξη Τύπου για τα Τέμπη, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στον δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με αφορμή τις 1.500.000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών, που ζήτησαν την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Η πρόεδρος του Συλλόγου για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς και μητέρα θύματος Μαρία Καρυστιανού, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ για τη στάση της Κρατικής τηλεόρασης.
Η ίδια χαρακτήρισε το «μαύρο» της δημόσιας τηλεόρασης στην εκδήλωση «ημέρα ντροπής» για την ανεξαρτησία του Τύπου «σε μία χώρα που βρίσκεται υπό επιτήρηση για την κατάλυση του Κράτους Δικαίου».
Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα καταλογίζοντάς του βαριές κατηγορίες για λογοκρισία, μεροληψία, κατάχρηση εξουσίας και εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.
Την ίδια ώρα, την παραίτηση του κ. Ζούλα ζητά με επιστολή της Η ΠΡΟΣΠΕΡΤ.

Ειδικότερα, η Μαρία Καρυστιανού με ανάρτηση της απευθύνει ερωτήματα στον Κωνσταντίνο Ζούλα και τον ρόλο της δημοσιογραφίας.
«Κ. Ζούλα, με ποιο δικαίωμα αποφασίσατε να μην αναφερθείτε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία πολιτών;
Έχετε την εντύπωση πως μια τέτοια κίνηση δεν αφορά τον κάθε Έλληνα πολίτη; Μήπως την θεωρείτε ασήμαντη, προσβλητική, κακοήθη;
Ποιος επιλέγει τι αφορά και τι όχι την κοινωνία;
Με ποια λογική κρίθηκε ότι το θέμα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες;
Ποιος εποπτεύει αν η διοίκηση σας λειτουργεί αμερόληπτα ως οφείλει;
Θεωρείτε ότι προσωπικές - μεμονωμένες πολιτικές ιδεολογίες, σχέσεις, συνεργασίες και φιλοδοξίες, είναι ηθικό να εκφράζονται μεροληπτικά μέσα από την κρατική τηλεόραση μιας χώρας;
Αν όχι, με ποιον τρόπο αντιμετωπίζονται αυτές οι ανήθικες πρακτικές προκειμένου να προστατευθεί η κοινωνία;
Με βάση το ότι έχετε ασχοληθεί (σε συνολικό χρόνο), με το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, λιγότερο από όσο έχουν ασχοληθεί κανάλια του ξένου τύπου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακολουθείτε συγκεκριμένες εντολές από την κυβέρνηση.
Δεδομένης πια αυτής της αλήθειας, για ποιο λόγο, πληρώνεστε από τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι από τα ταμεία της ΝΔ;»
Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» διαμηνύει πως «όσο μάχεστε την αλήθεια, αυτή θα προβάλλεται μπροστά σας συνεχώς».
«Με το έγκλημα των Τεμπών πιάσαμε πάτο κι έτσι είναι μονόδρομος πια για την κοινωνία μας να γιατρευτεί! Πρακτικές διαφθοράς, θα καταγγέλλονται εφεξής, ώστε όποιος διαφθείρει να μην εφησυχάζει» τονίζει η Μαρία Καρυστιανού.
Καταλήγει λέγοντας ότι οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών περιμένουν τις απαντήσεις του κ. Ζούλα και επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα τους.

Oλόκληρη η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Μια ακόμη ημέρα ντροπής ως προς την «ανεξαρτησία» του Τύπου . Σε μία χώρα που βρίσκεται υπό επιτήρηση για την κατάλυση του Κράτους Δικαίου ….
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης κίνηση πολιτών, σε συνεργασία με θεσμικά όργανα του νομικού χώρου.
Η πρωτοβουλία που γεννήθηκε μέσα από το έγκλημα των Τεμπών και ενισχύθηκε από 1.500.000Έλληνες,στηρίχθηκε νομικά από την Ολομέλεια Δικηγόρων Ελλάδος.
Συγκεκριμένα , στην αίθουσα του ΔΣΑ συναντήθηκαν:
1. Συγγενείς θυμάτων Τεμπών, εκπροσωπώντας 1.500.000 ΠΟΛΙΤΕΣ
2.Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγόρων.
3.Η Αντιπρόεδρος επι τιμή του ΣτΕ
4.Καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου
5. Εκπρόσωποι κομμάτων του συνταγματικού τόξου που τοποθετήθηκαν σχετικά με την πρόταση νόμου.
6.Εκπρόσωποι ελληνικού και ξένου Τύπου.
Ζητήθηκε για πρώτη φορά η τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών μέσω του δικαιώματος της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος.
Λαμβάνοντας υπόψη την ανταπόκριση των δημοσιογράφων, εύλογα γεννιούνται ερωτήματα .
Γιατί αποσιωπήθηκε το θέμα και μάλιστα από την Κρατική τηλεόραση;
Προηγήθηκε καταγγελία κόμματος και αμέσως μετά αναγκάστηκαν να αναφερθούν στην πραγματοποιθείσα Συνέντευξη Τύπου για 10 δευτερόλεπτα. Το γεγονός αυτό εξουδετερώνει και το ελάχιστο ενδεχόμενο να μιλάμε για ανεξάρτητη ενημέρωση .
Παρακαλώ απαντήστε μας:
Κ. Ζούλα, με ποιο δικαίωμα αποφασίσατε να μην αναφερθείτε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία πολιτών;
Έχετε την εντύπωση πως μια τέτοια κίνηση δεν αφορά τον κάθε Έλληνα πολίτη; Μήπως την θεωρείτε ασήμαντη, προσβλητική, κακοήθη;
Ποιος επιλέγει τι αφορά και τι όχι την κοινωνία;
Με ποια λογική κρίθηκε ότι το θέμα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες;
Ποιος εποπτεύει αν η διοίκηση σας λειτουργεί αμερόληπτα ως οφείλει;
Θεωρείτε ότι προσωπικές - μεμονωμένες πολιτικές ιδεολογίες, σχέσεις , συνεργασίες και φιλοδοξίες, είναι ηθικό να εκφράζονται μεροληπτικά μέσα από την κρατική τηλεόραση μιας χώρας;
Αν όχι, με ποιον τρόπο αντιμετωπίζονται αυτές οι ανήθικες πρακτικές προκειμένου να προστατευθεί η κοινωνία;
Με βάση το ότι έχετε ασχοληθεί (σε συνολικό χρόνο), με το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, λιγότερο από όσο έχουν ασχοληθεί κανάλια του ξένου τύπου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακολουθείτε συγκεκριμένες εντολές από την Κυβέρνηση.
Δεδομένης πια αυτής της αλήθειας, για ποιο λόγο ,πληρώνεστε από τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι από τα ταμεία της ΝΔ;
Δεν οφείλει η κρατική τηλεόραση, της οποίας οι πόροι της προέρχονται από τους Έλληνες φορολογούμενους να απευθύνεται σε κάθε πολίτη, να είναι αποστασιοποιημένη από τα κατεστημένα συμφέροντα και να παρέχει ολοκληρωμένη και αμερόληπτη πληροφόρηση; Ανεξάρτητα από προσωπικά κριτήρια, συμφέροντα ή αν είναι αρεστό ή όχι στη διοίκηση της ΕΡΤ;
Εάν η πληροφόρηση ενός ολοκλήρου λαού από την Ελληνική ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεόραση λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα συγκεκριμένων πολιτικών, δίκαιο είναι η πληρωμή να γίνετε από τους εντολείς, αλλιώς είναι ξεκάθαρη κοροϊδία προς το πρόσωπο μας.
Είμαστε πλέον πολύ ενεργοποιημένοι ως προς την κοροϊδία.
Υποτιμάτε την νοημοσύνη μας και τους θεσμούς.
Στήριξη σε γεγονότα που αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως το θέμα των Τεμπών, οφείλουμε να ζητήσουμε, βέβαια, και από τα ιδιωτικά κανάλια από την στιγμή που δημόσιο χρήμα ( είναι άραγε νόμιμο;) καταλήγει στα ταμεία τους.
Προς ενημέρωση των πολιτών και υπενθύμιση στην Διοίκηση της ΕΡΤ, αναφέρουμε μερικές από της αρχές λειτουργίας της.
«…… Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., χωρίς να επιδιώκει την απόκτηση κέρδους, συμβάλλει στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και στην προσπάθεια εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
3. Η Ε. Ρ.Τ. Α.Ε. αποτελεί φορέα δημοκρατίας και πολιτισμού και συμβάλλει στη διασφάλιση της πολυφωνίας, στην ανεξάρτητη μετάδοση της πληροφορίας και της είδησης και στην προβολή των έργων του λόγου και της τέχνης. Οι οπτικοακουστικές υπηρεσίες που παρέχει η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. πρέπει να ανταποκρίνονται στην ποιοτική στάθμη που επιβάλλουν η κοινωνική της αποστολή και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας και να σέβονται ιδίως την αξία του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.
4. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι ανεξάρτητη από το Κράτος, όλους τους φορείς δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας και τα πολιτικά κόμματα και καταρτίζει και εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό και διαδικτυακό της περιεχόμενο, διεπόμενη μόνο από τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας…..»
Όσο μάχεστε την αλήθεια, αυτή θα προβάλλεται μπροστά σας συνεχώς.
Με το έγκλημα των Τεμπών πιάσαμε πάτο κι έτσι είναι μονόδρομος πια για την κοινωνία μας να γιατρευτεί ! Πρακτικές διαφθοράς, θα καταγγέλλονται εφεξής, ώστε όποιος διαφθείρει να μην εφησυχάζει .
Αναμένουμε την απάντηση σας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.
Σύλλογος «Τέμπη 28/2/2023».

 Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.: Άλλη μια μέρα ντροπής στην ΕΡΤ

Ζητάμε την άμεση παραίτηση του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Ζούλα και του Γενικού Δ/ντή Eνημέρωσης κ. Καφαράκη οι οποίοι είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι για το άνευ προηγουμένου «ξεχαρβάλωμα» του Ενημερωτικού Τομέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αναφέρει σε επιστολή της, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
Δηλώνουμε ανεπιφύλακτα ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στεκόμαστε δίπλα τους και συνυπογράφουμε την αναφορά - καταγγελία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 28-2-2023.
Εάν δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν, ζητάμε από τον Υφυπουργό κ. Μαρινάκη και τον Πρωθυπουργό, να τους αποπέμψουν, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι οι εντολείς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης