Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οργή για τον δολοφόνο της 11χρονης: Ξύλο έξω από τα δικαστήρια - Όρμησαν στο περιπολικό οι συγγενείς - Η κυνική ομολογία

Οργή για τον δολοφόνο της 11χρονης: Ξύλο έξω από τα δικαστήρια - Όρμησαν στο περιπολικό οι συγγενείς - Η κυνική ομολογία
Το εξαγριωμένο πλήθος όρμηξε προς το μέρος του
Δεκάδες συγγενείς και φίλοι της οικογένειας της 11xρoνης Bασιλικής, που δολοφονήθηκε από τον 37χρoνο θείο της, περίμεναν οργισμένοι τον δράστη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου.
Την ώρα που το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, προσέγγισε το σημείο, για να οδηγηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 11χρονης, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ώστε να απολογηθεί, το εξαγριωμένο πλήθος όρμηξε προς το μέρος του.
Τελικά, λόγω των επεισοδίων, η μεταγωγή του 37χρονου δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ελήφθη απόφαση να μην σταματήσει το περιπολικό για λόγους ασφαλείας.
Ο δράστης σύμφωνα με την αστυνομία αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη και όταν αυτή αρνήθηκε τη σκότωσε χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι.

Κυνική ομολογία του δολοφόνου της 11χρονης

Κυνικός ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περιέγραψε πώς προσπάθησε να βιάσει το 11χρονο παιδί και όταν εκείνο αντέδρασε και προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια του δεν δίστασε να αρπάξει ένα κατσαβίδι και να της καταφέρει απανωτά χτυπήματα μέχρι να δει το παιδί να καταρρέει νεκρό.
Ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται που πέταξε το κατσαβίδι, ενώ είπε στους αστυνομικούς της ασφαλείας Πύργου το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κλείσει το στόμα του παιδιού για να μην αποκαλύψει σε κανέναν την φρίκη που λίγο νωρίτερα προσπάθησε να κάνει στο 11χρονο κορίτσι.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Δύο χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο δέχτηκε η 11χρονη Βασιλική που δολοφονήθηκε από τον 37χρονο θείο της, με το ένα εξ αυτών να πλήττει ζωτικά της όργανα, όπως διαπιστώνεται από την ιατροδικαστική εξέταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ιατροδικαστή δεν προκύπτει βιασμός. Υπενθυμίζεται πως το 37χρονος προσπάθησε να βιάσει το κορίτσι και όταν αυτή αντιστάθηκε, αυτός τη σκότωσε.

Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τη δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δράστη

Υπό πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν οι δικαστές που μετείχαν στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, και οι οποίοι είχαν καταδικάσει μεν για βιασμό ανηλίκου τον 37χρονο (ο οποίος σκότωσε την 11χρονη στην Ηλεία) το 2020 σε 9 χρόνια κάθειρξη, όμως τον άφησανα ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.
Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα ζήτησε την πρωτόδικη απόφαση από την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ο 37χρονος δεν εξέτισε την ποινή του, αφού στην έφεση χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη.
Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα.
Η δίκη του 37χρονου σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως αναβλήθηκε επειδή δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης για τον Φεβρουάριο του 2024. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με την αποχή των δικηγόρων και προσδιορίστηκε για το 2025.

Πολλά τραύματα στην πλάτη, στα πλευρά και στον λαιμό της 11χρονης

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου Αστυνομίας, για την υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης στην περιοχή Καταρράχι, της Ηλείας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μόλις ο 37χρονος παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη από την Μυρτιά, στην συνέχεια την μετέφερε σε ερημική αγροτική τοποθεσία στο Καταράχι Ηλείας, προκειμένου να συνευρεθεί μαζί της.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όταν η 11χρονη αντέδρασε στις προθέσεις του 37χρονου, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα τον θάνατο της ανήλικης.
Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και στην συνέχεια την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.
Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του 37χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας βιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης