Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κόλαση στην Αττική - Κικίλιας: Εμπρησμός στη Βάρης - Κορωπίου, βρέθηκαν μπιτόνια βενζίνης, στουπιά - Κάηκαν σπίτια, επιχειρήσεις

Κόλαση στην Αττική - Κικίλιας: Εμπρησμός στη Βάρης - Κορωπίου, βρέθηκαν μπιτόνια βενζίνης, στουπιά - Κάηκαν σπίτια, επιχειρήσεις
Συνολικά 62 αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα
(upd) Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περί τις 14:00 το μεσημέρι στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης 19/6 το μέτωπο περιορίστηκε μερικώς, με τους πυροσβέστες να αισιοδοξούν ότι σύντομα θα θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο.
Εν τω μεταξύ, σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια ότι η φωτιά προήλθε από εμπρησμό καθώς βρέθηκαν μπιτόνια βενζίνης και στουπιά, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε ενημέρωση, ενώ υπάρχει και βίντεο με τον δράστη.
Νωρίτερα, πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, με το 112 να ηχεί διαρκώς για άμεση εκκένωση.
Από τις φλόγες έχουν καεί και σπίτια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία απεγκλώβισε κατοίκους, ενώ δύο άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Την ίδια ώρα, αρκετές επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές, με σκάφη να παραδίδονται στις φλόγες.
Στο σημείο επιχειρούν ακόμα 155 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα, 45 οχήματα και εκ περιτροπής 6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.
07205730-pyrosbestiki-canadair-5.jpg

Κικίλιας: «Εμπρησμός στη Βάρης – Κορωπίου, βρέθηκαν μπιτόνια βενζίνης και στουπιά»

Η φωτιά που μαίνεται στο Κορωπί οφείλεται σε εμπρησμό, δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Οι ανακριτικές αρχές έχουν οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα, στη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε μπιτόνι με πετρέλαιο, δήλωσε ο υπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια

Από τα ξημερώματα σήμερα πυροσβέστες εθελοντές και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παλεύουν με δεκάδες εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι και μετά σχεδόν κάθε 10 λεπτά είχαμε και μια νέα έναρξη.
Γνωρίζαμε -και για αυτό είχαμε ζητήσει την προσοχή όλων- ότι έχουμε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ξηρασίας, υψηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως σφοδρών ανέμων με ριπές που φτάνουν τα 8 ακόμα και τα 9 μποφόρ. Αντιμετωπίστηκαν δεκάδες μέτωπα κάποια απ αυτά επικίνδυνα όπως της Καρύστου, του Μαρκόπουλου και της Νάξου όπου συνελήφθη εξ’ αμελείας- εγκληματικής αμέλειας- εμπρηστής.
Πριν καλά- καλά τεθεί σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, ξέσπασε νέα φωτιά στην Αττική, στη Βάρης- Κορωπίου, σε ξερά χόρτα. Παρά την άμεση επέμβαση ισχυρών επίγειων και εναέριων μέσων εξαπλώθηκε και επεκτάθηκε ταχύτατα. 45 οχήματα, 145 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα της 1ης Ομάδας Δασοκομάντος, και 17 εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 του ΓΓΕΘΑ) μαζί με πλήθος εθελοντών, δυνάμεις των ΟΤΑ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που συνέδραμε στις ασφαλείς εκκενώσεις, βρέθηκαν στο πεδίο Όπως είπα προηγουμένως η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες.
Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί Όταν έχουμε την άδεια από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό.
intime_fotia_varis_koropiou_6.jpg

Συνολικά 62 αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 62 αγροτοδασικές φωτιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 16.
zimies.jpg

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

1. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Ηρακλειδών
2. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Λεωφόρου Αγίας Μαρίνας
3. Έξοδο Αττικής Οδού προς Κορωπί
4. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου από τη λεωφόρο Αναργυρούντος
5. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου από την οδό Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί
6. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Λεωφόρο Κορωπίου – αεροδρομίου, στο ρεύμα προς παραλία
7. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου από το ύψος της οδού Καλύμνου
8. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και λεωφόρο Ποσειδώνος
9. από τη συμβολή των οδών Άνδρου και Ασημάκη Παλαιστού.

Νωρίτερα όπως μετέδιδε το BN

Εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Η πυροσβεστική προχώρησε στην εκκένωση τριών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που λειτουργούν ως summer camp.
Ειδικότερα, μαθητές και μαθήτριες από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Δήμαρχος κρωπίας: Πολύ δυνατός αέρας, μεταφέρονται καύτρες που δημιουργούν νέες εστίες

Οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν συνεχώς νέες εστίες, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, που σημείωσε ότι από τον αέρα, μεταφέρονται καύτρες από τις εστίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καινούριες εστίες φωτιάς. «Προσπαθούμε να σώσουμε αυτές τις εστίες για να μην επεκταθεί η φωτιά σε πολλά σπίτια», ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ζημιές σε αυλές.

Πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας

Πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, πέραν της πυρκαγιάς στη Βάρης- Κορωπίου, αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.
Ειδικότερα, πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές: Αγιά Λάρισας, Βόλβη Θεσσαλονίκης, Ερμιονίδα Αργολίδος, 'Αγιος Γεώργιος Πρέβεζας, Αλμυρός Βόλου και Μόρια Λέσβου
Ειδικότερα:
-Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αετόλοφος, στην Αγιά Λάρισας επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
-Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή 'Αγιος Γεώργιος, του Δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαβριανή Αλμυρού Βόλου επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μόρια της νήσου Λέσβου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.
Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης