Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαίνεται η φωτιά σε Κορωπί και Ερμιόνη

Μαίνεται η φωτιά σε Κορωπί και Ερμιόνη
Τεράστιες προσπάθειες για την κατάσβεσή
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στα σημεία σε όλα τη χώρα που ο εφιάλτης της φωτιάς έχει κάνει την εμφάνισή του. Μέχρι στιγμής τα πύρινα μέτωπα μαίνονται με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την κατάσβεσή τους με τις ριπές των ανέμων σε πολλά σημεία να φτάνουν τα 8 Μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση τα πύρινα μέτωπα διαμορφώνονται μέχρι στιγμής ως εξής:

- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αετόλοφος, στην Αγιά Λάρισας επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης, στη Βόλβη Θεσσαλονίκης επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, του δήμου Ζηρού Πρέβεζας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γαβριανή Αλμυρού Βόλου επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
- Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μόρια της νήσου Λέσβου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Φωτιά σε εξέλιξη: Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι

Σύμμαχος κάθε εστίας φωτιάς που ξεσπά είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι, τα λεγόμενα μελτέμια, που σε κατά τόπους σημεία αγγίζουν τα 8 Μποφορ. Από σήμερα το απόγευμα το μετεωρολογικό δελτίο δείχνει ότι οι άνεμοι στην Αττική θα κοπάσουν γεγονός που θα βοηθήσει και στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Τα δύσκολα όμως δεν έχουν περάσει από πλευράς πυρομετεωρολογικών συνθηκών καθώς οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχιστούν και το πρωί της Πεμπτης.
Στην πρόγνωσή της η μετεωρολόγος, Νικολέτα Ζιακοπούλου, τόνισε ότι θα καραγραφεί μικρή εξασθένιση των ανέμων κυρίως τις αποψινές βραδινές ώρες όπου οι άνεμοι θα πέσουν στα 4 με 5 μποφόρ ενώ αναμένεται να υπάρξει και μια στροφή των ανέμων σε πιο βορειοδυτικούς. Όμως από αύριο νωρίς το πρωί θα έχουμε και πάλι νέα σημαντική ενίσχυση της έντασης των ανέμως με ριπές μέχρι 7 και 8 μποφόρ τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης