Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρόδος: Oριστικό λουκέτο στο beach bar Santa Marina

Ρόδος: Oριστικό λουκέτο στο beach bar Santa Marina
Έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από τον δήμο Ρόδου για την υποβολή των εγγράφων που θα αποδείκνυαν ότι η λειτουργία του καταστήματος είναι νόμιμη
Παρελθόν αποτελεί από σήμερα 20/6 το beach bar Santa Marina στη Ρόδο, γνωστό για τις παρανομίες του, με τις ξαπλώστρες μέσα στην θάλασσα και τους σερβιτόρους – κολυμβητές.
Το κατάστημα σφραγίστηκε σήμερα το πρωί από την αστυνομία, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από τον δήμο Ρόδου για την υποβολή των εγγράφων που θα αποδείκνυαν ότι η λειτουργία του καταστήματος είναι νόμιμη.
Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε σφραγιστεί ο χώρος της παραλίας, λόγω παράνομης κατάληψης αιγιαλού.
Κλιμάκιο της αστυνομίας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου και του δήμου Ρόδου προχώρησε σήμερα το πρωί στη σφράγιση του παραλιακού καταστήματος.
Στο κατάστημα είχε δοθεί διορία δύο εβδομάδων από τη Δημοτική Επιτροπή Ρόδου (αρμόδια για την ανάκληση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη σφράγισή τους) προκειμένου να λύσει τις πολεοδομικές το παρανομίες.
Επιπλέον, δεν είχε λάβει άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, κάτι απαραίτητο καθώς βρίσκεται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Ρόδου. Επομένως η λειτουργία του ήταν παράνομη.
Στην κατεύθυνση της σφράγισής του άσκησε πίεση και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η οποία μια εβδομάδα νωρίτερα είχε σφραγίσει την ακτή μπροστά από το κατάστημα την οποία το Santa Μarina εκμεταλλευόταν παράνομα (δεν είχε νόμιμη μίσθωση του χώρου).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», δεν προσέφυγε δικαστικά για να ανακόψει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Ρόδου, αλλά ούτε και την απόφαση σφράγισης της παραλίας, κάτι που βέβαια θα ήταν μάταιο καθώς με την τελευταία αλλαγή της νομοθεσίας, σε περίπτωση προσφυγής απαγορεύεται να «παγώσει» η σφράγιση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης