Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάλος στην Κρήτη: Σουβλίζουν ... ταύρο για πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος - Τι καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις

Σάλος στην Κρήτη: Σουβλίζουν ... ταύρο για πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος - Τι καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις
Είναι ένα πανηγύρι που γίνεται για πρώτη φορά και περιλαμβάνει το σούβλισμα… ταύρου βάρους 215 κιλών
Σάλο αντιδράσεων, και ιδιαίτερα από φιλόζωους και συλλόγους έχει προκαλέσει εκδήλωση που διοργανώνεται απόψε (23/6) στα Καλουδιανά Κισσάμου Χανίων, με την αιγίδα του Πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.
Είναι ένα πανηγύρι που γίνεται για πρώτη φορά και περιλαμβάνει το σούβλισμα… ταύρου βάρους 215 κιλών.
Ήδη από το νωρίς το πρωί το μεγαλόσωμο ζώο έχει πάρει θέση στη σούβλα και ψήνεται σε χαμηλή φωτιά, ώστε να είναι έτοιμο περίπου στις 20:00 που ξεκινάει το πανηγύρι.

tauros-1024x553.jpg

Ωστόσο, ο φιλοζωικός σύλλογος «Προστασία των Ζώων», καταδικάζει σφόδρα αυτή την κίνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Χαρές και πανηγύρια εκεί στα Καλουδιανά Κισσάμου. Για να γιορτάσουν το Άγιο Πνεύμα, αυτή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, θα στήσουν χορό και μουσικές γύρω από ένα σουβλισμένο ταύρο, πιστοί σε παγανιστικά «έθιμα» θεωρώντας ότι «προάγουν πολιτισμό». Είναι δε τόσο περήφανοι για αυτό, που το μνημονεύουν στην αφίσα τους, ως πόλο έλξης. Άλλωστε και το Άγιο Πάσχα δε συνοδεύεται με τη σφαγή των αμνών και το σούβλισμα τους στην πλειοψηφία της επικράτειας; Και ύστερα μιλάμε για ηθική και ενσυναίσθηση… Αγαπάτε αλλήλους».



Από την πλευρά της, με δική της ανάρτηση η «Ζωόφιλη δράση» από το Ηράκλειο γράφει:

«Ο Πολιτιστικός σύλλογος Καλουδιανών στα Χάνια θα γιορτάσει λέει το Άγιο Πνεύμα σουβλίζοντας ένα δόλιο ταύρο, τον οποίο θα φάνε στην συνεχεία όλοι μαζί με κόστος 15 ευρώ το άτομο.Είναι αυτό πολιτισμός; Αύριο Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα να σφάξουν και να σουβλίσουν ένα περήφανο ζώο στην μέση της πλατείας, κάνοντας κάτι που είναι εντελώς ξένο στην κρητική παράδοση και μετά όλοι μαζί να παίζουν μουσική και να χορεύουν γύρω από το ζώο που γυρίζει στην σούβλα;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης