Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καύσωνας στη Σκανδιναβία, πλημμύρες στην Ελβετία – Η Ελλάδα οδηγός του κλίματος στην Ευρώπη

Καύσωνας στη Σκανδιναβία, πλημμύρες στην Ελβετία – Η Ελλάδα οδηγός του κλίματος στην Ευρώπη
Η στάθμη του νερού στη λίμνη της Κωνσταντίας είναι επίπεδο 4, υποδηλώνοντας μεγάλο κίνδυνο
Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προετοιμάζονται για συνθήκες καύσωνα, μετά τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και τις πλημμύρες στην Ελβετία το Σαββατοκύριακο, αναφέρει το Bloomberg.
Οι υψηλές πιέσεις στη νότια Σκανδιναβία θα φέρουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το Λονδίνο και περιοχές της νοτιοανατολικής πλευράς να πλησιάζουν τα όρια των κυμάτων καύσωνα μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με το Met Office.
Κίτρινες ειδοποιήσεις για ζεστό καιρό έχουν εκδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας.
Το Βερολίνο και το Παρίσι θα προσεγγίσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου στις αρχές αυτής της εβδομάδας, με τη γερμανική πρωτεύουσα να αναμένει θερμοκρασίες 31,5 βαθμών την Πέμπτη, σύμφωνα με την Maxar Technologies.
Η ζήτηση ενέργειας για κλιματισμό αναμένεται να είναι ελαφρώς υψηλότερη από το συνηθισμένο τις επόμενες πέντε ημέρες, σύμφωνα με τη Maxar, πριν οι θερμοκρασίες υποχωρήσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο.
Την ίδια ώρα, η γερμανική ηλιακή παραγωγή αναμένεται να κορυφωθεί στα 43.148 μεγαβάτ την Τρίτη, σύμφωνα με τα μοντέλα του Bloomberg.
Η Ελλάδα, η οποία δίνει μάχη με τις πυρκαγιές από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, παραμένει στο επίκεντρο της καύσωνα της Ευρώπης.
Οι θερμοκρασίες στην Αθήνα θα φτάσουν τους 37 βαθμούς τη Δευτέρα και τους 38 βαθμούς την Τρίτη, αφού η χώρα κατέγραψε την πιο ζεστή ημέρα του Ιουνίου στις αρχές του μήνα.
Η κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι η φετινή χρονιά είναι σε καλό δρόμο για να είναι η πιο καυτή που έχει καταγραφεί, με τον αριθμό των νεκρών από τις έντονες θερμοκρασίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα να ανεβαίνουν από την Ινδία και τη Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Αντίθετα, η Ελβετία παραμένει σε επιφυλακή μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές από τις πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης μιας κατολίσθησης που έθαψε μέρος ενός χωριού στα νοτιοανατολικά.
Η στάθμη του νερού στη λίμνη της Κωνσταντίας είναι επίπεδο 4, υποδηλώνοντας μεγάλο κίνδυνο.
Αυτή η πλημμύρα έρχεται εβδομάδες αφότου βυθίστηκαν τμήματα της γειτονικής Γερμανίας μετά από επίμονες βροχοπτώσεις, διαταράσσοντας τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες και τη ναυτιλία στις βασικές ναυτιλιακές γραμμές του Ρήνου και του Δούναβη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης