Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κρήτη: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Ακούμια Ρεθύμνου - Και ενάερια μέσα στην κατάσβεση

Κρήτη: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Ακούμια Ρεθύμνου -  Και ενάερια μέσα στην κατάσβεση
Στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα
Σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε στα Ακούμια Ρεθύμνου αργά το βράδυ της Τρίτης 25/6, που ξεκινά από τα Σακτούριακαι φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση.
Στο σημείο την κατάσβεση επιχειρούν 131 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 28 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος δύο ελικόπτερα.
Επίσης, παρέχεται αυνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

pyro.JPG
Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες  - Ήχησε το 112

Ολονύκτια ήταν η μάχη με τις φλόγες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικους, ενώ λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης 26/6 εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.
Τη νύχτα απειλήθηκαν οικισμοί, όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης,
Σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη, υπάρχει καταγγελία γυναίκας ότι είδε έναν νεαρό άντρα να βάζει νέα φωτιά σε δεύτερο σημείο, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά.
Πάντως, οι φλόγες έχουν κάψει αγροτολιβαδικές, θαμνώδεις και μικρές εκτάσεις γεωργικής γης, ενώ λόγω του ανάγλυφου της περιοχής οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να βρεθούν σε δύσκολα σημεία της φωτιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης