Τελευταία Νέα
Κοινωνία

H ανθρωποφαγία που τρομάζει και το τέλος της ιδιωτικότητας

H ανθρωποφαγία που τρομάζει και το τέλος της ιδιωτικότητας
"Αυτοί οι ανθρωποφάγοι δεν σκέφτονται ότι αύριο μπορεί να βρεθούν στη θέση του διπλανού τους και να διαπομπευφθούν όπως οι ίδιοι διαπόμπευσαν άλλους;"
Στη ρητορική ερώτηση "τι είναι αυτό που σε ανησυχεί περισσότερο σήμερα στον κόσμο", κατά την ταπεινή μου άποψη η απάντηση δεν είναι ούτε τα οικονομικά προβλήματα, ούτε τα τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και πάντα αντιμετώπιζε η ανθρωπότητα.
Υπάρχει στην ατμόσφαιρα και στην καθημερινότητα κάτι που πλέον δεν μπορούμε να διαχειριστούμε και έχει ξεφύγει: η ανθρωποφαγία.
Στο μυαλό μου, ένας άνθρωπος που βγάζει τον άλλον στα μανταλάκια είναι εξίσου επικίνδυνος με τον θύτη ή ακόμη περισσότερο επικίνδυνος, αν εκούσια υποστηρίζει την ενοχή χωρίς στοιχεία.
Μάλιστα έχουμε περάσει σε μία εποχή που είσαι ένοχος στον δημόσιο λόγο μέχρι να αποδειχθεί ότι είσαι αθώος, σε μία εποχή κατάλυσης θεμελιωδών δικαιωμάτων στα προσωπικά δεδομένα και τη δικαιοσύνη. 
Έτσι, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Δημοκρατίας, το τεκμήριο της αθωότητας.

Πάντα σκεφτόμουν "αυτοί οι ανθρωποφάγοι δεν σκέφτονται ότι αύριο μπορεί να βρεθούν στη θέση του διπλανού τους και να διαπομπευφθούν όπως οι ίδιοι διαπόμπευσαν άλλους;".
Μπορεί να μη το σκέφτονται, ή μπορεί και να το σκέφτονται αλλά να μην τους ενδιαφέρει, μέσα στο μένος και τη δίψα για αίμα, είτε πραγματικό, είτε διαδικτυακό.

Υπάρχουν προφανώς λόγοι για αυτόν τον καρκίνο της κοινωνίας μας.

1) Αρχικά, ξεκάθαρα προσπαθούν κυβερνήσεις και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πολύ σοβαρά ζητήματα. Με πρωτοστάτη το γνωστό αδίστακτο κιτρινοπορτοκαλί μέσο και τα υπόλοιπα λιστο-πετσομένα να ακολουθούν. Ακόμη και άλλα μέσα ενημέρωσης που δεν είναι απαραίτητα ακόλουθοι της κυβερνητικής ατζέντας, θα έκαναν τα πάντα για τα κλικς, ακόμη και αν αυτό είναι το να βγάλουν φάτσα κάρτα τα προσωπικά δεδομένα πολιτών.

2) Δεύτερον, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο, υπάρχει σταθερά εκεί έξω στη Δύση μία ατζέντα συμφερόντων που έχει βάλει τους πολίτες να σφάζονται μεταξύ τους. Πιο έντονα λίγο εδώ στην Ελλάδα, λόγω της χειρότερης οικονομοκής κατάστασης σε σύγκριση με τις χώρες-πρωτοπόρους στην καταστροφή της ιδιωτικότητας και της δικαιοσύνης, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία.
Ρίχνοντας στη ζωή των πολιτών πολύ καλά σχεδιασμένες ατζέντες, είτε αυτές λέγονται woke και μοντέρνος φεμινισμός, είτε λέγονται καριέρες στα επαγγελματικά, έχεις αυτό που θες: κοινωνικό εμφύλιο που όλοι είναι εναντίον όλων.

3) Τρίτον, τα social media απελευθέρωσαν τα αισθήματα ανθρωποφαγίας όλων. Έδωσαν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, να βγάλει προς τα έξω την τρικυμία που έχει στο κεφάλι του.

4) Ο κόσμος ξεσπάει τη δυστυχία του σε άλλους. Επειδή ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να ευτυχήσουν σε αυτόν τον τρόπο ζωής, θέλουν τουλάχιστον αν μην ευτυχήσει και να καταστρεφεί ο διπλανός.

Ποιοι κερδίζουν από όλη αυτή την ανθρωποφαγία;
Εκτός από τα συμφέροντα (εταιρικά-πολιτικά-ιδιωτικά), φυσικά, κερδίζουν και οι κατά συρροή εγκληματίες, που βλέπουν τη δικαιοσύνη να «μπουκώνει» με υποθέσεις που θέλουν τα media, αντί να ασχολείται με αυτούς.

Σ.Ρ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης