Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά σε Χίο και Κω – Εκκένωση σπιτιών, 6 τραυματίες

tags :
Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά σε Χίο και Κω – Εκκένωση σπιτιών, 6 τραυματίες
Τα λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο, ο οποίος οδηγείται στα σχολεία της περιοχής
Μακρά και δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τους άντρες της Πυροσβεστικής, με τις επίγειες δυνάμεις της να καλούνται να αντιμετωπίσουν τεράστια πύρινα μέτωπα.
Ειδικότερα, συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Η φωτιά, σύμφωνα με το kosnews24.gr, εκτίνεται από την περιοχή του παλιού λατομείου ως την Καρδάμαινα ακριβώς απέναντι από το κάστρο της Αντιμάχειας.
Μάλιστα νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονταν στην Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια.
Η Αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδάμαινας, να απομακρυνθούν από την περιοχή και να οδηγηθούν προς την Αντιμάχεια, καθώς η φωτιά είναι κοντά στο χωριό.
Τα λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο, ο οποίος οδηγείται στα σχολεία της περιοχής.

Μάχη με τις φλόγες στη Χίο

Παράλληλα, σύμφωνα με το politischios.gr, σε εξέλιξη είναι δύο μέτωπα στη Χίο, το ένα στην περιοχή Κουκουδότσουμπος και το άλλο νότια της Σιδηρούντας.
Πέντε πυροσβέστες και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης που συμμετείχε εθελοντικά τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Νωρίτερα μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 όσοι βρίσκονται στην περιοχή Μετόχι να απομακρυνθούν προς παραλία Μετοχίου.
Στο σημείο επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ημεδαπού, ως υπαίτιου πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375€.
Ο άνδρας κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης