Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση η φωτιά στην Κω - Τραυματίες και σύλληψη για εμπρησμό στη Χίο - Πυρκαγιά στην Κρήτη

Σε ύφεση η φωτιά στην Κω - Τραυματίες και σύλληψη για εμπρησμό στη Χίο - Πυρκαγιά στην Κρήτη
Όλα τα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη
Σε ύφεση είναι φωτιά στην Κω, μετά την ολονύχτια μέχη με τις φλόγες, συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στη  Χίο, ενώ μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου στην Κρήτη.

Φωτιά στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σε χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου.
Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες που έσπευσαν με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., ενώ από αέρος δύο ελικόπτερα.
Πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά που εκδηλώνεται το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.
kr1.JPG

Σε ύφεση η φωτιά στην Κω

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, όπου οι πυριοσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τι φλόγες.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα, ενώ
Οι κάτοικοι του χωριού Καρδάμαινα που εκκενώθηκε στην διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους από νωρίς το πρωί της Τρίτης 2/7, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η επιστροφή και των τουριστών στα καταλύματά τους.

Μάχη με τις φλόγες στη Χίο - Μια σύλληψη και 6 τραυματίες

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στη Σιδηρούντα της Χίου, όπου ξέσπασε χθες η πυρκαγιά.
Πλέον, αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες σε ορεινό τμήμα, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν 177 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα,  ενώ από αέρος 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης χθες τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, και συγκεκριμένα 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης, ενώ η πυροσβεστική προχώρησε στη σύλληψη ενός 63χρονου για την πυρκαγιά ,στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης