Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Φαλακρό – Αν περάσει από τους Πύργους η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Φαλακρό – Αν περάσει από τους Πύργους η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη

Οι φόβοι για την ανεξέλεγκτη φωτιά στο Φαλακρό

Η φωτιά είχε ξεκινήσει από ψηλά, από την περιοχή της Χιονότρυπας και κατευθυνόταν νότια και ανατολικά προς την κάτω πλευρά, προς την πλευρά των Πύργων.
Την ημέρα, επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα από τις πρωινές ώρες, με μια μικρή διακοπή για ανεφοδιασμό καυσίμων το μεσημέρι και συνέχισαν το απόγευμα.
Το μεγάλο πρόβλημα αφενός ήταν ο δυνατός αέρας στην περιοχή, γιατί είναι μεγάλο το ύψος στο Φαλακρό, με αποτέλεσμα ακόμα και χθες μέχρι το απόγευμα, η φωτιά να μην έχει μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Επίσης, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, η φωτιά καίει σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν μπορούν να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις, ούτε όμως και υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Νευροκοπίου διέθεσε υδροφόρα, η οποία δεν μπορούσε να πλησιάσει στη φωτιά, όπως τόνισε στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νευροκοπίου κ. Σαββίδης.
Στο μεταξύ, στο σημείο βρίσκεται και ο γενικός διοικητής Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος είχε τον κεντρικό έλεγχο των επιχειρήσεων.
Αν η φωτιά περάσει τους Πύργους προς τα Δενδράκια η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης