Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ραγδαίες εξελίξεις - Ετοιμάζουν την «ταφόπλακα» του Μητσοτάκη οι αγρότες – Περιμένουν εντολή ΜΑΤ και δικαστές για «σπάσουν» τα μπλόκα

Ραγδαίες εξελίξεις - Ετοιμάζουν την «ταφόπλακα» του Μητσοτάκη οι αγρότες – Περιμένουν εντολή ΜΑΤ και δικαστές για «σπάσουν» τα μπλόκα
Ο κυβερνητικής εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, το πρωί της Τετάρτης 10/12, απηύθυνε έκκληση τους αγρότες να ορίσουν αντιπροσωπεία
(upd 6) Βράζει ο Βόλος... τα ΜΑΤ είναι έτοιμα να επέμβουν και να "σπάσουν" τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο βρίσκεται από το πρωί το εμπορικό λιμάνι της πόλης, που έχει περικυκλωθεί ταυτόχρονα από στεριά και θάλασσα.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι έφτασαν με τα τρακτέρ τους μπλοκάροντας τις κεντρικές εισόδους, ενώ αλιείς της περιοχής παρατάχθηκαν με τις βάρκες τους ανοικτά του λιμανιού, χρησιμοποιώντας ακόμα και καπνογόνα για να ενισχύσουν το συμβολικό «μπλόκο».
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκε τελεσίγραφο από τις αρμόδιες αρχές στους αγρότες να ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία και να αποχωρήσουν από το λιμάνι διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για συλλήψεις όταν παρακωλύεται η κυκλοφορία.
Όπερ και εγένετο, καθώς αποφασίστηκε από το συντονιστικό να αποχωρήσουν τα τρακτέρ, αλλά όχι οι αγρότες. 
Παρόλα αυτά, η οργή των αγροτών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη ξεχειλίζει, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αν και η κυβέρνηση χρονοτριβεί, αφού ακόμα τάζει διάλογο για να συζητηθούν όσο θέτουν.
Στο Μαξίμου το κλίμα είναι εκρηκτικό, με τον πρωθυπουργό να ζητά λύσεις από τους εμπλεκόμενους Υπουργούς, τρομοκρατημένος από την οργή των αγροτών.

Έτοιμα τα ΜΑΤ στο Βόλο


Μάλιστα, στο Βόλο κατέφθασαν ενισχύσεις από τα μπλόκα των Μικροθηβών, της Νίκαιας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων, δημιουργώντας ένα από τα μαζικότερα αγροτικά συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών.
Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στις πύλες του λιμανιού, με τις κλούβες των ΜΑΤ να επιχειρούν να συγκρατήσουν την προέλαση των αγροτών.
Οι αγρότες δηλώνουν πως δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση, αλλά απαιτούν σεβασμό στα αιτήματά τους και ζητούν την απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή.
kaikia-volos-kinitopoiseis.jpg_1.jpg

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σύσκεψη για τις πληρωμές στους αγρότες πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποκλειστικό αντικείμενο την κλιμακούμενη ένταση στον αγροτικό κόσμο και τις συνεχιζόμενα μπλόκα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.
Η απόφαση των αγροτών να παραμείνουν στα μπλόκα των εθνικών οδών, αλλά και να εντείνουν τις πιέσεις τους με τον αποκλεισμό του αεροδρομίου Ηρακλείου και του λιμανιού του Βόλου, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο πρωθυπουργικό επιτελείο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρά τη σαφή προειδοποίηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών επιφέρει αυτεπάγγελτες διώξεις, οι αγρότες δεν δείχνουν διατεθειμένοι – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – να αναθεωρήσουν τη στάση τους.
Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετέχουν, πέραν του πρωθυπουργού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την παρουσία του προσωρινού προέδρου Ιωάννη Καββαδά.

Μαρινάκης σε αγρότες: Ορίστε συγκεκριμένη αντιπροσωπεία εκπροσώπησης για συνάντηση σε υψηλότερο επίπεδο

Με την οργή των αγροτών να ξεχειλίζει και παρά την παρέμβαση Εισαγγελέα, όχι μόνο να παραμένουν στα μπλόκα, αλλά και να είναι αποφασισμένοι να αποκλείσουν λιμάνια, με πρώτο αυτό του Βόλου, η κυβέρνηση που είναι στριμωγμένη μετά τις καθυστερημένες πληρωμές λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ ...κερδίζει χρόνο κάνοντας λόγο για διάλογο σε υψηλότερο επίπεδο, αρκεί να ορίσουν αντιπροσωπεία.
Ο κυβερνητικής εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, το πρωί της Τετάρτης 10/12, απηύθυνε έκκληση τους αγρότες να ορίσουν αντιπροσωπεία, ωστόσο κληθείς να απαντήσει εάν θα γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «αυτό θα ανακοινωθεί όταν οριστούν οι εκπρόσωποι», εφόσον οριστούν ονομαστικά εκπρόσωποι των αγροτών και προσέλθουν με συγκεκριμένη ατζέντα αιτημάτων.
«Μόλις οριστεί η αντιπροσωπεία θα γίνει και η συνάντηση σε υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε μιλώντας στο Action 24 ο κ. Μαρινάκης.
Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να ικανοποιήσει αιτήματα των αγροτών, όπως είχε γίνει και πέρυσι, πάντα βέβαια σε λογικά πλαίσια, χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενιών, δηλαδή μακριά από τη λογική που ακολούθησαν άλλες κυβερνήσεις του παρελθόντος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε ότι η κατάσταση των μπλόκων δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία και στην αγορά των Χριστουγέννων, ενώε ξέφρασε τον σεβασμό της κυβέρνησης στα αιτήματα των αγροτών.
Ωστόσο, καταδίκασε τις παραβατικές συμπεριφορές που σημειώθηκαν και εστιάζοντας στα επεισόδια που έγιναν σε Κρήτη και Μακεδονία με επιθέσεις κατά αστυνομικών, είπε ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι τραμπούκοι και εγκληματίες».
Μάλιστα, χαρακτήρισε «ανεκδιήγητες» τις τοποθετήσεις πολιτικών που στηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης