Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Προβληματισμός στους επενδυτές γιατί το Bitcoin παραμένει κάτω από τα 50-52.000 δολάρια

Προβληματισμός στους επενδυτές γιατί το Bitcoin παραμένει κάτω από τα 50-52.000 δολάρια
Ο Μάρτιος είναι συχνά ένας κακός μήνας για τις αγορές κρυπτονομισμάτων - και όχι μόνο - και η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Σχετικά Άρθρα

Προβληματισμός επικρατεί στους επενδυτές επειδή η τιμή του Bitcoin (κωδικός BTC) απέτυχε να διασπάσει ανοδικά την ψυχολογική αντίσταση των 50.000 δολαρίων στο σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαρτίου 2021.
To Bitcoin έχει τιμή 49.500 δολάρια με την συνολική κεφαλαιοποίηση στα 922 δισεκ. δολάρια και την αποτίμηση όλων των κρυπτονομισμάτων στα 1,53 τρισεκ.
Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα το Ethereum (κωδικός ΕΤΗ) έχει τιμή 1.658 δολάρια με αποτίμηση 191 δισεκ. δολαρίων.
Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται εάν το Bitcoin μπορεί να ξεπεράσει το επίπεδο των 50.000 δολαρίων για να συνεχίσει την ανοδική του κίνηση.
Αντίθετα, μια πτώση κάτω από τα πρόσφατα χαμηλά κάτω των 46.000 δολαρίων πιθανότατα θα ανοίξει την πόρτα σε νέα χαμηλότερα χαμηλά επίπεδα, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσαν να απειλήσουν την ανοδικότητα της αγοράς που ισχύει για σχεδόν ένα χρόνο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα.
Η Rekt Capital που δραστηριοποιείται στα κρυπτονομίσματα επεσήμανε παρόμοια επίπεδα τιμών τα οποία πρέπει να παρακολουθούν οι επενδυτές.
Εάν το Bitcoin αποτύχει να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα πάνω από τα 46.000 δολάρια τότε θα υποχωρήσει στην περιοχή μεταξύ 38.000 και 45.000 δολάρια.
Κάθε αντίδραση από τον Ιανουάριο ήταν όλο και μικρότερη.
Θα μπορούσε να ισχύσει το ίδιο και τώρα.
Βραχυπρόθεσμα χρειάζεται προσοχή.
Ένας σημαντικός παράγοντας που πιθανότατα προκαλεί την τρέχουσα λελογισμένη διόρθωση στις τιμές είναι η αύξηση της δραστηριότητας των φαλαινών…
Στην ορολογία των κρυπτονομισμάτων φάλαινα θεωρείται ο μεγάλος κάτοχος Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.
Τα δεδομένα από το CryptoQuant δείχνουν αύξηση των μεγάλων συναλλαγών σε ανταλλαγές στις 6 Μαρτίου, αν και η δραστηριότητα αυτών που κατασκευάζουν τα νέα κρυπτονομίσαματα παραμένει σχετικά χαμηλή.

Μακροοικονομία και.... Bitcoin

Όπως ανέφερε η Cointelegraph, το Bitcoin αντιμετωπίζει επίσης πτωτική πίεση από μακροοικονομικές αντιξοότητες.
Η απότομη άνοδος των 10ετών αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων στο 1,57% και η υποχώρηση των μετοχών τεχνολογίας, ειδικότερα, επιβαρύνουν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου.
Ο αναλυτής της Cointelegraph Markets, Michael van de Poppe, επισημαίνει ότι η πτωτική τάση του Bitcoin παραμένει ανέπαφη μετά την αποτυχία της τελευταίας προσπάθειας να σπάσει τα 50.000 δολάρια.
Αυτό σημαίνει ότι η τάση παραμένει πτωτική και η συνολική αδυναμία της αγοράς βραχυπρόθεσμα εξηγεί γιατί τα 50.000 δολάρια δεν θα διασπαστούν εύκολα.
Ωστόσο, το Bitcoin, θα αντιδράσουν όταν οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα πλησιάσουν τα δικά τους επίπεδα τεχνικής αντίστασης.
Ο Μάρτιος είναι συχνά ένας κακός μήνας για τις αγορές κρυπτονομισμάτων - και όχι μόνο - και η ιστορία επαναλαμβάνεται, ενώ ο Απρίλιος παραδοσιακά είναι καλός μήνας.
Έτσι, μακροοικονομικά, υπάρχει ακόμα αισιοδοξία για τον ανοδικό κύκλο, οπότε χρειάζεται υπομονή.
Reckcapiatalll.png

Rectcapaiuaatll.jpg
Reccapiatalllll.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης