Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

EIP 1559: Η μεγάλη αλλαγή του Ιουλίου 2021 που θα απογειώσει το κρυπτονόμισμα Ether

EIP 1559: Η μεγάλη αλλαγή του Ιουλίου 2021 που θα απογειώσει το κρυπτονόμισμα Ether
Η μειωμένη προσφορά των Ether πιθανότατα θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών
Σχετικά Άρθρα
Οι προγραμματιστές της τεχνολογίας πίσω από το κρυπτονόμισμα Ethereum ενέκριναν μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές από την ίδρυσή του το 2015, μια μετατόπιση που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στην τιμή του κρυπτονομίσματος Ether.
Η κίνηση θα μειώσει το ποσό των Ether, καταστρέφοντας μερικά από τα tokens κάθε φορά που χρησιμοποιείται για την τροφοδότηση συναλλαγών στο blockchain.
Γνωστή ως EIP 1559, η αλλαγή επιλύει ένα τρέχον πρόβλημα: Οι χρήστες του Ethereum μπορούσαν να εκτιμήσουν μόνο πόσο Ether θα χρειαστεί για την επεξεργασία συναλλαγών, ένα παιχνίδι εικασίας που έχει δημιουργήσει ιστότοπους, όπως το ETH Gas Station, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίζουν πόσα πληρώνουν.
Το EIP 1559, το οποίο θα γίνει μέρος μιας αναβάθμισης τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, θα ενσωματώσει μια μέση τιμή στο ίδιο το δίκτυο καθιστώντας το παιχνίδι εικασίας ξεπερασμένο.

Μείωση της προσφοράς

Η μειωμένη προσφορά των Ether πιθανότατα θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών καθώς αυξάνεται η ζήτηση, δήλωσε ο Eric Turner, διευθυντής έρευνας στο Messari, μια εταιρεία ανάλυσης κρυπτονομισμάτων.
«Αυτό είναι πιθανώς ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα που έχουμε δει πρόσφατα», είπε.
Μέχρι το EIP 1559 να τεθεί σε ισχύ μετά την έγκρισή του την Παρασκευή, στις 5 Mαρτίου 2021, η προσφορά του Ether ήταν θεωρητικά άπειρη, οδηγώντας σε κριτική ότι η κεντρική πολιτική της ήταν αδύναμη και πληθωριστική.
"Τώρα, ελέγχουν πραγματικά τον πληθωρισμό στο Ethereum" και "σε ορισμένες περιπτώσεις εξετάζουν και τον αρνητικό πληθωρισμό, οπότε είναι σίγουρα σημαντικό", δήλωσε ο Turner.
bnnnnnnnnnnnnnnn1.png

Οι επιδόσεις του Ether

Η Ether έχει σημειώσει ένα ήδη απίστευτα κέρδη τους τελευταίους 12 μήνες, μαζί με το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα.
Το Ether αυξήθηκε περίπου 560% το προηγούμενο έτος, ενώ το Bitcoin σημείωσε άνοδο περίπου 430%, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.
Σε αντίθεση με το Ether, το Bitcoin είχε από το ξεκίνημά του το 2009 σταθερή προσφορά 21 εκατομμυρίων νομισμάτων.
Αυτή η διαφορά οδήγησε τους επικριτές του Ethereum να πουν ότι δεν πρέπει να θεωρείται ως παρόμοιο ψηφιακό νόμισμα με το Bitcoin.

Αλλαγή φιλοσοφίας στο Ether

Ο Tim Beiko της ConsenSys, ο οποίος ηγείται της ομάδας πρωτοκόλλου που εφαρμόζει το EIP 1559, συνέκρινε το τρέχον περιβάλλον χρεώσεων στο Ethereum με ένα βενζινάδικο όπου κάθε μία από τις τέσσερις αντλίες έχει διαφορετική τιμή.
Προχωρώντας προς τα εμπρός, «θα μετρήσουμε τη ζήτηση για το δίκτυο και θα βάλουμε τη μέση τιμή ως μέρος του ίδιου του δικτύου», είπε.
Το EIP 1559 "διορθώνει ένα σφάλμα στα οικονομικά του Ethereum για το οποίο γνωρίζουμε από την αρχή."
Η πρόταση θα αλλάξει επίσης ένα παράξενο χαρακτηριστικό στο Ethereum που κανείς δεν είδε πραγματικά να έρχεται.
Οι χρήστες μπορούν πλέον να πληρώσουν έναν miner Ethereum για να επεξεργαστούν τη συναλλαγή τους με πιστωτική κάρτα ή άλλη κρυπτογράφηση, υπονομεύοντας τον ρόλο του Ether στο δικό του blockchain, δήλωσε ο Beiko.
Το EIP 1559 κάνει το Ether τον μοναδικό τρόπο πληρωμής για συναλλαγές στο δίκτυο.
«Καλλιεργεί τον ρόλο του Ether στο οικοσύστημα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης