Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Λύτρα σε Monero αξίας 50 εκατ. δολ. απαιτούν χάκερ από την Apple

Λύτρα σε Monero αξίας 50 εκατ. δολ. απαιτούν χάκερ από την Apple
Ομάδα χάκερ απαιτεί από την Apple λύτρα για κλεμμένα σχέδια
Σχετικά Άρθρα

Λύτρα 50 εκατ. δολ σε Monero απαιτούν οι χάκερ της ομάδας REvil, η οποία, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει μολύνει με ιούς εταιρείες όπως η Apple.
Οι χάκερ εκβιάζουν απειλώντας πως, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, θα αποκαλύψουν απόρρητα σχέδια τόσο της Αpple όσο και άλλων εταιρειών.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως οι διακομιστές του τεχνολογικού γίγαντα δεν έχουν μολυνθεί, όμως μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει ο κατασκευαστής και προμηθευτής της Apple, Quanta, στην Ταϊβάν.
Η Quanta έχει δημιουργήσει συσκευές για Apple, Dell, HP, Lenovo, Cisco και άλλες μεγάλες εταιρείες.
Στα εργοστάσια της Quanta παράγονται τα έξυπνα ρολόγια Apple Watch, καθώς επίσης και φορητοί υπολογιστές Macbook Air και Macbook Pro.

Η Quanta αρνήθηκε να πληρώσει

Η Quanta αρνήθηκε να πληρώσει τους χάκερ και αυτοί βρήκαν την ευκαιρία να εκβιάσουν την Apple.
Όπως αποκαλύπτεται, οι χάκερ διαπραγματεύονται την πώληση μεγάλου αριθμού σχεδίων, καθώς και gigabytes προσωπικών δεδομένων.
Ωστόσο, ενώ η «τελική αντίστροφη μέτρηση» για την Quanta δεν έχει τελειώσει ακόμη - η εταιρεία πρέπει να πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια σε Monero (123.026 XMR) πριν από τις 27 Απριλίου, ή 100 εκατομμύρια δολάρια σε XMR μετά την πρώτη προθεσμία.
Όσον αφορά την Apple, η αμερικανική εταιρεία πρέπει να πληρώσει τα λύτρα έως την 1η Μαΐου - αν και το ποσό των λύτρων δεν έχει καθοριστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης