Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βρετανία: Αναζητούσαν φυτείες ινδικής κάνναβης και ανακάλυψαν «ορυχείο» bitcoins

Βρετανία: Αναζητούσαν φυτείες ινδικής κάνναβης και ανακάλυψαν «ορυχείο» bitcoins

To ορυχείο του διάσημου κρυπτονομίσματος έκλεβε ρεύμα αξίας χιλιάδων στερλινών από τα γειτονικά κτίρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών

Σχετικά Άρθρα
Παράνομο «ορυχείο» Bitcoin, το οποίο έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα, «ξετρύπωσε» κατά λάθος η τοπική αστυνομία στο Sandwell της κεντρικής Αγγλίας, καθώς οι αρχές πραγματοποιούσαν έρευνα σε μία μυστική τοποθεσία στη βιομηχανική περιοχή της πόλης, καθώς υποπτεύονταν ότι υπήρχε εργαστήριο καλλιέργειας ινδικής κάνναβης, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.
Όπως επισημαίνεται όμως στο δημοσίευμα, αντί της φυτείας κάνναβης που αναζητούσαν, οι τοπικές αρχές εντόπισαν ένα παράνομο «ορυχείο» Bitcoin, το οποίο αποτελούταν από τουλάχιστον 100 μονάδες υπολογιστή.

Ρευματοκλοπή

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του «ορυχείου», όχι μόνο δεν είχαν δηλώσει στις αρχές την δραστηριότητά τους, αλλά έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα από γειτονικά κτίρια προκειμένου να λειτουργήσει η ενεγγοβόρα διαδικασία «εξόρυξης» του διάσημου κρυπτονομίσματος.
«Υπήρχαν όλες οι ενδείξεις ότι θα βρίσκαμε ένα εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης» δήλωσε στο BBC η επικεφαλής αστυνομικός Jennifer Griffin.
Οι «ανθρακωρύχοι» του Bitcoin χρησιμοποιούν υπολογιστές ειδικά σχεδιασμένους για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών εξισώσεων που επιτρέπουν αποτελεσματικά μέσω του Blockchain. τις συναλλαγές bitcoin και ανταμείβονται σε ψηφιακό νόμισμα
Όλοι οι υπολογιστές κατασχέθηκαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Ενεργοβόρα διαδικασία

Ωστόσο, ολόκληρη η διαδικασία είναι απίστευτα ενεργοβόρα, λόγω της ποσότητας ισχύος που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές.
Το Bitcoin έχει αποτύπωμα άνθρακα συγκρίσιμο με αυτό της Νέας Ζηλανδίας, παράγοντας 36,95 μεγατόνους CO2 ετησίως, σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Digiconomist.
«Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν είναι από μόνη της παράνομη δραστηριότητα, αλλά είναι η παράνομη κατανάλωση αυτής της ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του συστήματος», δήλωσε ηGriffin.

Κατανάλωση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, δηλαδή η ηλεκτρονική παραγωγή των ψηφιακών νομισμάτων, απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, ενδεικτικά, η αγορά των Bitcoins απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια 130,5 TWh.
Την ίδια ώρα, η Αργεντινή των 45 εκατ. κατοίκων καταναλώνει ετησίως 125 TWh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης