Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ron Paul: To bitcoin είναι χρήμα και δεν πρέπει να φορολογηθεί

Ron Paul: To bitcoin είναι χρήμα και δεν πρέπει να φορολογηθεί
Ο Paul είναι ένθερμος φιλελεύθερος και έχει υποστηρίξει τη νομιμοποίηση του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων στο παρελθόν
Σχετικά Άρθρα
Tην πάγια θέση του ότι το bitcoin είναι μία μορφή χρήματος και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί, επανάλεβε το πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ron Paul.
Ο Paul είναι ένθερμος φιλελεύθερος και έχει υποστηρίξει τη νομιμοποίηση του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων στο παρελθόν.
Ο πρώην βουλευτής έχει επίσης στραφεί πολλές φορές εναντίον της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το γεγονός ότι τυπώνει χρήμα ανεξέλεγκτα από το ξέσπασμα της πανδημίας.
Πριν από την εμφάνισή του στο συνέδριο για το bitcoin στο Μαϊάμι στις 3 Ιουνίου, ο 85χρονος μίλησε με στο Kitco News.

Το bitcoin είναι χρήμα

O Ron Paul περιέγραψε τον χρυσό και το bitcoin ως χρήμα, το οποίο ανταγωνίζεται το αμερικανικό δολάριο και τόνισε ότι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι επενδυτές αναζητούν τέτοιες εναλλακτικές μορφές χρήματος είναι να αντισταθμίσουν την πτώση της αξίας του δολαρίου ΗΠΑ.
Ο Paul πιστεύει ότι για αυτόν τον λόγο, οι «εναλλακτικές μορφές χρήματος» πρέπει να φορολογούνται όπως το νόμισμα fiat:
«Αυτή τη στιγμή, εάν αγοράζεις και πουλάς χρυσό, το φορολογείς, μπορούν να το κάνουν αυτό.
Αν βγάλεις κέρδος στο bitcoin, διαβάζεις ιστορίες για τους ανθρώπους που φορολογούνται σε αυτό.
Δεν μπορείς να φορολογήσεις χρήματα«, εξηγεί.
Ο Paul πιστεύει ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κινούνται για να ρυθμίσουν και να φορολογήσουν περαιτέρω το bitcoin, επειδή ανταγωνίζεται το αμερικανικό δολάριο.
O Ron Paul δεν στέκεται τόσο στο τεχνικό σκέλος της τεχνολογίας blockchain, αλλά υποστηρίζει ότι η αγορά πρέπει να αποφασίζει και όχι οι κυβερνήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης