Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τις 450.000 δολ. το 2021 - Τα 135.000 δολ. είναι το δυσμενές σενάριο…

Το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τις 450.000 δολ. το 2021 - Τα 135.000 δολ. είναι το δυσμενές σενάριο…
Το Bitcoin υποχωρεί, αλλά κάποιοι έχουν άλλη γνώμη…
Σχετικά Άρθρα

Παρά το γεγονός ότι το sell off στα κρυπτονομίσματα συνεχίζεται λόγω των νέων περιορισμών που επέβαλε η Κίνα, με τη μεγάλη έξοδο των miners από την κινεζική αγορά να τρομάζει τους επενδυτές, υπάρχουν αναλυτές, όπως ο γνωστός πλέον Plan B, που υποστηρίζει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τις 450.000 δολ. το 2021, με τα 135.000 δολ. να είναι το δυσμενές σενάριο…
Γνωστός από το μοντέλο stock-to-flow, ο Plan B έχει επανειλημμένως εκφράσει την άποψή του για την ισοτιμία Bitcoin - δολαρίου.
Ακόμα και όταν η αγορά των κρυπτονομισμάτων διανύει σκοτεινές ώρες, εκείνος επιμένει σε ένα φωτεινό σενάριο.
Σε αυτό το πλαίσιο, στο «δυσμενές» σενάριό του, «βλέπει» στα 47.000 δολ. το Bitcoin έως τον Αύγουστο του 2021.
Για τον Σεπτέμβριο εκτιμά μια μικρή πτώση στα 43.000 δολ. και ακολούθως, τον Οκτώβριο, αύξηση στα 63.000 δολ. – κοντά στα ιστορικά υψηλά.
Ωστόσο, μετά τον Οκτώβριο, ο Plan B προσδοκά εκτίναξη, με τον Νοέμβριο να φέρνει τα 92.000 δολ. και στο τέλος του 2021 το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα να φτάνει τα 135.000 δολ.
122a97e4-d9a0-4439-82ef-18615a94ae2e.png
Ως εκ τούτου, το Bitcoin απέχει τέσσερις μήνες από το να επαναλάβει το ρεκόρ του – παρά τις bearish προβλέψεις.
Ωστόσο, ο Plan B επισημαίνει πως το παραπάνω είναι απλώς το δυσμενές σενάριό του, επιμένοντας πως το Bitcoin το 2021 μπορεί να φτάσει τα 450.000 δολ.

Sell off στα κρυπτονομίσματα λόγω Κίνας

Στο μεταξύ, το bitcoin υποχωρεί 10% στα 32.000 δολ. με τους αναλυτές να εκφράζουν φόβους ότι θα χάσει και τα 30.000 δολ.
Το ether υποχώρησε κάτω από τα 2.000 δολ. για πρώτη φορά από τις 23 Μαϊου, ενώ αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 2.018 δολ.
Το mining κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, αποτελεί πάνω από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής bitcoin.
Το ether υποχώρησε κάτω από τα 2.000 δολ. για πρώτη φορά από τις 23 Μαϊου, ενώ αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 2.018 δολ.

Η προειδοποίηση που...εξαφανίστηκε

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προειδοποίηση από την Αγροτική Τράπεζα της Κίνας, την τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, κατά των συναλλαγών με bitcoin, η οποία στη συνέχεια...εξαφανίστηκε.
Συγκεκριμένα, η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας, ανέφερε ρητά ότι οι υπηρεσίες της δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.
«Η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας εξέδωσε ειδοποίηση ότι δεν θα συμμετάσχει σε συναλλαγές εικονικού νομίσματος και συναφείς δραστηριότητες», ανέφερε η ανακοίνωση.
«Οι λογαριασμοί πελατών που συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες θα κλείσουν και οι σχέσεις με τους πελάτες θα τερματιστούν».
Το αποτέλεσμα της προειδοποίησης ήταν άμεσο - το Bitcoin υποχώρησε κατά 1.000 δολ. μέσα σε λίγα λεπτά πριν ανακάμψει στα 33.000 δολ.
Η τράπεζα διέγραψε τη δήλωση λίγο μετά τη δημοσίευσή της, αλλά η ζημιά έγινε.

 

Η μεγάλη έξοδος των miners

Ωστόσο η μεγάλη έξοδος των miners από την Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει το Πεκίνο.
Μία από τις περιοχές στις οποίες κατευθύνονται οι miners είναι το Τέξας.
Σύμφωνα με το CNBC, παρά το γεγονός ότι το Τέξας δεν διαθέτει μεγάλα αποθέματα μετά τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που έπληξαν την περιοχή τον χειμώνα, διατηρεί την φήμη της περιοχής με τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας στον κόσμο, ενώ το μερίδιό της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξάνεται συνεχώς, με το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή να προέρχεται από την αιολική ενέργεια με βάση στοιχεία του 2019.
Πιθανό προορισμό αποτελεί και το Καζακστάν, καθώς η γειτονική χώρα της Κίνας παρέχει φθηνή και άφθονη ενέργεια, ενώ έχει πιο χαλαρή στάση όσον αφορά την οικοδόμηση, γεγονός που αποτιμούν θετικά οι miners που πρέπει να κατασκευάσουν φυσικές υποδομές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο ρόλος της Fed

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι πιθανή αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve θα επιδράσει αρνητικά σε μετοχές και κρυπτονομίσματα,
Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ ανέβηκε στο υψηλό δύο μηνών, που αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου το greenback στις παγκόσμιες αγορές.
Ο δημοφιλής αναλυτής κρυπτονομισμάτων Willy Woo δήλωσε ότι η πτώση του χρηματιστηρίου σε συνδυασμό με την άνοδο του δολαρίου θα μπορούσε να ενισχύσει την διόρθωση του Bitcoin.
Ο Michael Burry, επικεφαλής της Scion Asset Management, εξέφρασε επίσης προβληματισμό για επικείμενη διόρθωση του Bitcoin και των χρηματιστηριακών αγορών.
Έχει παρατηρηθεί μια καλή συσχέτιση μεταξύ κρυπτονομισμάτων και μετοχών συνήθως λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία καθώς ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού επενδυτικού ρίσκου.
«Το πρόβλημα με τα κρυπτονομίσματα, όπως στα περισσότερα assets, είναι η μόχλευση.
Εάν δεν ξέρουμε πόση μόχλευση υπάρχει στα κρυπτονομίσματα, δεν ξέρουμε τίποτα για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

«Βουτιά» για το Dogecoin λόγω... ατυχήματος

Άδοξο ήταν το τέλος για το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Dogecoin, το οποίο χτύπησε σε τοίχο με εντυπωσιακό τρόπο το σαββατοκύριακο,εξέλιξη η οποία θυμίζει άλλωστε και την κατάσταση που επικρατεί στις...αγορές.
Το Chevrolet Camaro, το οποίο χρηματοδοτείται από το Dogecoin κατέληξε στον τοίχο στον 70ο γύρο του αγώνα που διοργάνωση η NASCAR στο Νάσβιλ των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Dogecoin υποχώρησε 14% στα 0,26 δολ.
Το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε σαν αστείο, έχει χάσει 30% το τελευταίο 15ήμερο και διαπραγματεύεται 64% χαμηλότερα από το υψηλό των 0,73 δολ. στις 8 Μαϊου. www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης