Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κύμα αναλήψεων από την Binance - Αναστολή στο USDC - Θα απαγγελθούν κατηγορίες;

Κύμα αναλήψεων από την Binance - Αναστολή στο USDC - Θα απαγγελθούν κατηγορίες;
Σε αναστολή των αναλήψεων του σημαντικού stablecoin USDC, προχώρησε η Binance
Σχετικά Άρθρα
(upd)Σε αναστολή των αναλήψεων του σημαντικού stablecoin USDC, προχώρησε η Binance, μετά την αύξηση των αναλήψεων, την ώρα που τα κρυπτονομίσματα δέχονται ισχυρά πλήγματα, με την ανησυχία των επενδυτών να βρίσκεται στο «κόκκινο», στον απόηχο των πληροφοριών που αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο για απόδοση εγκληματικών κατηγοριών.
«Στο USDC, έχουμε δει αύξηση στις αναλήψεις», έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao.
Η ανταλλαγή USDC Coin με δύο άλλα κρυπτογραφικά tokens - Paxos Standard και Binance USD - απαιτεί τη χρήση παραδοσιακών δολαρίων σε τράπεζα της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Zhao.
«Οι τράπεζες δεν είναι ανοιχτές για μερικές ακόμη ώρες. Αναμένουμε ότι η κατάσταση θα αποκατασταθεί όταν ανοίξουν οι τράπεζες».
«Οι ανταλλαγές είναι 1:1, χωρίς να εμπλέκεται περιθώριο ή μόχλευση. Θα προσπαθήσουμε επίσης να δημιουργήσουμε πιο ρευστά κανάλια swap στο μέλλον», πρόσθεσε.
Η Binance ανέφερε σε ξεχωριστό tweet ότι η διακοπή οφειλόταν σε "ανταλλαγές token" - όπου οι κάτοχοι ψηφιακών token ανταλλάσσουν τα κρυπτογραφικά τους νομίσματα, συνήθως μέσω διαφορετικών αλυσίδων μπλοκ.
Η Binance δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα μετατρέψει αυτόματα τα υπόλοιπα των χρηστών και τις νέες καταθέσεις του USD Coin και άλλων stablecoins Pax Dollar και True USD στο δικό της stablecoin, το Binance USD.

Θα απαγγελθούν κατηγορίες;

Όπως μετέδωσε το Reuters, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την απαγγελία εγκληματικών κατηγοριών στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και στον επικεφαλής της εταιρείας, Changpeng Zhao για παράβαση των νόμων περί ξεπλύματος χρήματος.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπάρχουν ωστόσο διαφωνίες για το εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες στην Binance, με την κυβέρνηση να ερευνά τις δράσεις της εταιρείας από το 2018.
Σύμφωνα με το Reuters, εάν η έρευνα προχωρήσει και αποδοθούν κατηγορίες,  αυτό θα επηρέαζε σημαντικά την επιρροή της Binance στην αγορά των κρυπτονομισμάτων που δοκιμάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την κατάρρευση της FTX.
Οι κατηγορίες που εξετάζονται εις βάρος της Binance αφορούν παράνομη μεταφορά χρημάτων και συνομωσία για ξέπλυμα χρήματος, μεταξύ άλλων.
Εκπρόσωπος της Binance δήλωσε στο Reuters πως «δεν έχουμε πληροφορίες για τις εσωτερικές διεργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Ακόμα και εάν είχαμε, δεν θα ήταν πρέπον να σχολιάσουμε κάτι».
Εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο.

Η απάντηση της Binance

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης