Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οι αρχές στις Μπαχάμες κατάσχεσαν κρυπτονομίσματα αξίας 3,5 δισ. δολαρίων

Οι αρχές στις Μπαχάμες κατάσχεσαν κρυπτονομίσματα αξίας 3,5 δισ. δολαρίων
Οι αρχές στις Μπαχάμες κατάσχεσαν ψηφιακά assets αξίας δισεκατομμυρίων
Στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της FTX αξίας 3,5 δισ. δολαρίων προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές στις Μπαχάμες.
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας επιβεβαίωσε το συνολικό ποσό που ελήφθη από τη θυγατρική της FTX στις Μπαχάμες, FTX Digital Markets, και πρόσθεσε ότι τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν στα δικά της ψηφιακά πορτοφόλια «για φύλαξη».
Τα κεφάλαια αποτιμήθηκαν σε πάνω από 3,5 δισεκ. δολάρια, με βάση την τιμολόγηση της αγοράς κατά τη στιγμή της μεταφοράς, σύμφωνα με την Επιτροπή. Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, την επόμενη ημέρα από την υποβολή αίτησης για προστασία από πτώχευση της FTX στις Η.Π.Α.
Η επιτροπή κινητών αξιών των Μπαχαμών ξεκαθάρισε ότι τα κεφάλαια κρατούνται σε «προσωρινή βάση» μέχρι να δοθεί εντολή από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να τα παραδώσει σε πελάτες και πιστωτές ή σε εκκαθαριστές.
Η ρυθμιστική αρχή σημείωσε ότι περιήλθαν στην κατοχή της τα ψηφιακά κεφάλαια της FTX αφότου έλαβε πληροφορίες από τον Sam Bankman-Fried, τον συνιδρυτή της πλατφόρμας συναλλαγών, σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις στα συστήματα της εταιρείας στις Μπαχάμες.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την κήρυξη πτώχευσης της FTX, η εταιρεία στοχοποιήθηκε από χάκερ, γεγονός που οδήγησε στην «αποστράγγιση» 477 εκατομμυρίων δολαρίων από τα ψηφιακά χαρτοφυλάκια της εταιρείας, ενώ η ταυτότητα του δράστη δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Ο 30χρονος Bankman-Fried, κατηγορείται για απάτης κατά την οποία χρησιμοποίησε δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια πελατών της FTX για προσωπικά έξοδα και άλλες παράνομες συνδιαλλαγές μέσω της Alameda.
Σημειώνεται, πως ο Sam Bankman-Fried, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με τον Αμερικανό δικαστή να αποφασίζει καταβολή εγγύησης – μαμούθ 250 εκατ. δολαρίων για τον ιδρυτή του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.
Φορώντας χειροπέδες, ο αξύριστος και εμφανώς ταλαιπωρημένος Bankman-Fried εμφανίστηκε την Πέμπτη ενώπιον ενός δικαστή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, χωρίς να καταθέσει, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Όπως έγινε γνωστό, το πακέτο εγγύησης περιλαμβάνει το ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μία από τις μεγαλύτερες εγγυήσεις που έχουν δοθεί, ενώ δεσμεύεται η κατοικία των γονιών του. Παράλληλα, θα του τοποθετηθεί και ειδικό ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης