Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οι προβλέψεις για την τιμή του bitcoin το 2023 - Έρχεται άνοδος 1.400% ή περαιτέρω πτώση 70%;

Οι προβλέψεις για την τιμή του bitcoin το 2023 - Έρχεται άνοδος 1.400% ή περαιτέρω πτώση 70%;
Το 2022 τα κρυπτονομίσματα έχασαν 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή τους. Τι θα κάνουν όμως το 2023;.
Σχετικά Άρθρα
Το 2022 υπήρξε σκληρή χρονιά για τα κρυπτονομίσματα, που έχασαν 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή τους.
Όσο για το bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, είδε την τιμή του να υποχωρεί περισσότερο από 60%.
Οι επενδυτές πάγωσαν λόγω του μεγάλου κύματος των καταρρεύσεων που σάρωσε τον κλάδο, από το project stablecoin terraUSD έως το ανταλλακτήριο FTX, καθώς και από την επιδείνωση των μακροοικονομικών δεικτών.
Κι όσοι έκαναν προβλέψεις για την τιμή του bitcoin, έπεσαν εντελώς έξω. 
Αλλά με την είσοδο στο 2023, ορισμένοι παίκτες της αγοράς τολμούν να κάνουν προβλέψεις παρά την αστάθεια στις αγορές και την άνοδο των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο που επιβαρύνει τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου όπως οι μετοχές και τα κρυπτονομίσματα.
Να λοιπόν οι πιο τολμηρές προβλέψεις τιμών για το bitcoin το 2023 που συγκέντρωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

Ο Tim Draper το βλέπει στα 250.000 δολάρια

Ο «ταύρος» του Bitcoin, Tim Draper, είχε προχωρήσει σε μια από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το bitcoin του 2022, υποστηρίζοντας ότι ως το τέλος του έτους θα αξίζει 250.000 δολάρια.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε ότι επεκτείνει το χρονοδιάγραμμα για αυτήν την πρόβλεψη μέχρι τα μέσα του 2023.
Ακόμη και μετά την κατάρρευση του συναλλακτηρίου FTX, είναι πεπεισμένος ότι το νόμισμα θα φτάσει σε αυτά τα επίπεδα.
«Η υπόθεσή μου είναι ότι, δεδομένου ότι οι γυναίκες ελέγχουν το 80% των δαπανών λιανικής και μόνο 1 στα 7 πορτοφόλια bitcoin κατέχουν σήμερα γυναίκες, το φράγμα θα σπάσει», είπε ο Draper στο CNBC.
Το Bitcoin θα πρέπει να κάνει ράλι 1.400% προκειμένου να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα.

Η Standard Chartered βλέπει πτώση στα 5.000 δολάρια

Για ορισμένους παίκτες της αγορά, τα χειρότερα για τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν ακόμη έρθει.
Σε ένα σημείωμα της 5ης Δεκεμβρίου, η Standard Chartered υποστήριξε ότι το bitcoin μπορεί να πέσει έως και τα 5.000 δολάρια.
Η πρόβλεψη, μια από τη λίστα με τις «εκπλήξεις» της τράπεζας που «υποτιμολογούνται» από τις αγορές, αντιπροσωπεύει μια βουτιά 70% σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές.
«Οι αποδόσεις βυθίζονται μαζί με τις μετοχές τεχνολογίας» στο εφιαλτικό σενάριο της Standard Chartered για το 2023, «και ενώ το ξεπούλημα του Bitcoin επιβραδύνεται, η ζημιά έχει γίνει», δήλωσε ο Eric Robertsen, επικεφαλής έρευνας της παγκόσμιας οικονομίας της τράπεζας.
«Όλο και περισσότερες εταιρείες και ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων βρίσκονται με ανεπαρκή ρευστότητα, οδηγώντας σε περαιτέρω χρεοκοπίες και σε κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», πρόσθεσε.
Ο Robertsen είπε ότι το σενάριο έχει «κάποια πιθανότητα να υλοποιηθεί το επόμενο έτος» αλλά βρίσκεται εντός της συναίνεσης της αγοράς ή των βασικών σεναρίων της τράπεζας.

Ο Mark Mobius το βλέπει στα 10.000 δολάρια

Ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius είχε ένα σχετικά επιτυχημένο 2022 όσον αφορά την πρόβλεψη της τιμή του bitcoin.
Τον Μάιο, όταν διαπραγματευόταν πάνω από τα 28.000 δολάρια, ο Mobius είχε προβλέψει ότι θα έπεφτε στα 20.000 δολάρια.
Αργότερα διατύπωσε την πρόβλεψη ότι το bitcoin θα πέσει στα 10.000 δολάρια εντός του 2022. Αυτό όμως δεν συνέβη.
Ο Mobius είπε στο CNBC ότι εμμένει ότι το bitcoin θα πέσει στα 10.000 δολάρια το 2023.
Ο επενδυτής, που έγινε διάσημος στην Franklin Templeton Investments, είπε στο CNBC ότι η αρνητική του υπόθεση για το bitcoin συνδέεται με την αύξηση των επιτοκίων και τη γενικότερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Fed. .
«Με αυξημένα τα επιτόκια, η κατοχή ή αγορά Bitcoin ή άλλου κρυπτονομίσματος γίνεται λιγότερο ελκυστική αφού η διακράτησή τους δεν έχει απόδοση», είπε ο Mobius.

Η Carol Alexander το βλέπει στα 50.000 δολάρια

Η Carol Alexander, καθηγήτρια οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sussex, υπήρξε εύστοχη στην πρόβλεψή της ότι το bitcoin θα έπεφτε στα 10.000 δολάρια το 2022.
Τώρα, πιστεύει ότι το κρυπτονόμισμα το 2023 θα παρουσιάσει κέρδη - αλλά όχι για λόγους που θα περίμενε κανείς.
Ο καταλύτης θα είναι να δούμε περισσότερα ντόμινο από την κατάρρευση του FTX, είπε η Alexander.
Εάν συμβεί αυτό, η τιμή του bitcoin μπορεί να ξεπεράσει τα 30.000 δολάρια το πρώτο τρίμηνο και στη συνέχεια τα 50.000 δολάρια το τρίτο ή το τέσσερα τρίμηνα.
«Θα υπάρξει μια διαχειριζόμενη ανοδική αγορά το 2023, όχι μια φούσκα – επομένως δεν θα δούμε την υπέρβαση των τιμών όπως πριν», είπε στο CNBC.
Το σκεπτικό της Alexander είναι ότι με τους όγκους των συναλλαγών να εξατμίζονται και τους traders να απέχουν, οι μεγάλοι επενδυτές bitcoin, γνωστοί ως «φάλαινες» πιθανότατα θα παρέμβουν για να στηρίξουν την αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης