Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Στριμωγμένη» η Coinbase - Νέες απολύσεις, διώχνει το 20% του εργατικού δυναμικού

«Στριμωγμένη» η Coinbase - Νέες απολύσεις, διώχνει το 20% του εργατικού δυναμικού
Η Coinbase, η οποία είχε περίπου 4.700 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου, μείωσε ήδη το 18% του εργατικού δυναμικού της τον Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα
Το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της θα προχωρήσει η Coinbase, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τα μετρητά κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αγοράς κρυπτογράφησης.
Το ανταλλακτήριο σχεδιάζει να περικόψει 950 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με ανάρτηση στο blog που δημοσιεύθηκε το πρωί της Τρίτης.
Η Coinbase, η οποία είχε περίπου 4.700 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου, μείωσε ήδη το 18% του εργατικού δυναμικού της τον Ιούνιο, επικαλούμενη την ανάγκη διαχείρισης του κόστους και την ανάπτυξη "πολύ γρήγορα" κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς.
"Εκ των υστέρων, κοιτάζοντας πίσω, θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Armstrong στο CNBC σε τηλεφωνική συνέντευξη.
"Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιδράσεις γρήγορα μόλις οι πληροφορίες γίνουν διαθέσιμες, και αυτό κάνουμε σε αυτή την περίπτωση".
Η Coinbase δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε νέα έξοδα μεταξύ 149 και 163 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο.
Οι απολύσεις, μαζί με άλλα μέτρα αναδιάρθρωσης, θα μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα της Coinbase κατά 25% για το τρίμηνο που λήγει τον Μάρτιο, σύμφωνα με νέα κανονιστική κατάθεση.
Η εταιρεία κρυπτογράφησης δήλωσε επίσης ότι αναμένει ότι οι προσαρμοσμένες ζημίες EBITDA για το σύνολο του έτους θα είναι εντός ενός προηγούμενου "κιγκλιδώματος" 500 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε τεθεί πέρυσι.
Αφού εξέτασε διάφορα τεστ αντοχής για τα ετήσια έσοδα της Coinbase, ο Armstrong δήλωσε ότι "έγινε σαφές ότι θα έπρεπε να μειώσουμε τα έξοδα για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να τα πάμε καλά σε κάθε σενάριο" και δεν υπήρχε "κανένας τρόπος" να το κάνουμε αυτό χωρίς να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων.
Η εταιρεία θα κλείσει επίσης διάφορα έργα με "μικρότερη πιθανότητα επιτυχίας".
Οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν κλονιστεί τους τελευταίους μήνες μετά την κατάρρευση ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου, της FTX.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης