Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Dimon (JP Morgan): Η κρυπτογράφηση πλήγωσε συνταξιούχους, γιαγιάδες, ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα

Dimon (JP Morgan): Η κρυπτογράφηση πλήγωσε συνταξιούχους, γιαγιάδες, ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα
Θα έπρεπε η κρυπτογράφηση να είχε τεθεί αμέσως σε κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο
Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon δεν μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται για τις απόψεις του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.
Ο Dimon, ο οποίος τον Σεπτέμβριο αποκάλεσε ως γνωστόν τα ψηφιακά tokens "αποκεντρωμένα συστήματα Ponzi" σε μια ακρόαση ρυθμιστικών αρχών, επανέλαβε και πάλι την κριτική του για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Fox Business Network.
"Το αποκάλεσα αποκεντρωμένο σύστημα Ponzi, επειδή οι άνθρωποι απλώς το υπερθεμάτιζαν και θα γράψουν τόνους βιβλίων για αυτό, τα χρήματα που εκλάπησαν από αυτό, τι γνώριζαν και τι δεν γνώριζαν οι άνθρωποι", είπε όταν ρωτήθηκε για το ποια διδάγματα αντλήθηκαν σχετικά με τα κρυπτονόμισμα μετά την κατάρρευση της FTX.
Ο Dimon, διαφοροποίησε τον σκεπτικισμό του για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία από τις απόψεις του για την τεχνολογία blockchain ως μορφή επιτάχυνσης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Η τράπεζά του έχει εργαστεί για τη δημιουργία της δικής της προσαρμοσμένης blockchain και του δικού της token, του JPM Coin, το οποίο στοχεύει στη διευκόλυνση των μεταφορών πληρωμών των πελατών.
Παράλληλα, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν κάνει τους ανθρώπους "υστερικούς" και ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προστατεύσει τους επενδυτές.
"Πολλοί άνθρωποι πληγώθηκαν από την κρυπτογράφηση", δήλωσε ο Dimon.
"Πρόκειται για συνταξιούχους, γιαγιάδες, ανθρώπους με χαμηλότερο εισόδημα και ήταν κρίμα".
Η πτώχευση του πεσμένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων εκτιμάται ότι εξαφάνισε επενδύσεις κρυπτογράφησης αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης blockchain Chainalysis.
"Θα έπρεπε να είχε τεθεί αμέσως σε κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, ώστε να υπάρχει κάποια προστασία των επενδυτών", είπε, προσθέτοντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές είχαν αρχίσει να καταλήγουν σε δικλείδες ασφαλείας, αλλά τώρα "άνοιξε η πόρτα του αχυρώνα" για να το πράξουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης