Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σκάνδαλο FTX: Ανακτήθηκαν 5 δισ. δολάρια σε μετρητά για να αρχίσει η πληρωμή των πιστωτών

Σκάνδαλο FTX: Ανακτήθηκαν 5 δισ. δολάρια σε μετρητά για να αρχίσει η πληρωμή των πιστωτών
Τα χρήματα προέκυψαν ως αποτέλεσμα της προσπάθειας των δικηγόρων και συμβούλων που επιβλέπουν την πτωχευμένη εταιρεία να ανακτήσουν κεφάλαια για να αποπληρώσουν τους πιστωτές
Σχετικά Άρθρα
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX ανέκτησε πάνω από 5 δισ. δολάρια σε μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και τίτλους, δήλωσε σε δικαστή ένας δικηγόρος της χρεοκοπημένης εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Sam Bankman-Fried, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Η εταιρεία η οποία πριν ένα χρόνο είχε αποτίμηση 32 δισ. δολαρίων, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο και οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Sam Bankman-Fried για την ενορχήστρωση μιας «επικής» απάτης, που ενδεχομένως να κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδυτές, πελάτες και δανειστές.
Οι δικηγόροι και οι σύμβουλοι που επιβλέπουν την πτωχευμένη εταιρεία προσπαθούν τώρα να ανακτήσουν κεφάλαια για να αποπληρώσουν τους πιστωτές.
«Εντοπίσαμε πάνω από 5 δισ. δολάρια μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και επενδυτικούς τίτλους», είπε ο Andy Dietderich, δικηγόρος της FTX, σε δικαστή πτωχευτικού δικαστηρίου στο Ντελαγουέρ των ΗΠΑ κατά την έναρξη της ακρόασης.
Ο Dietderich είπε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει μη στρατηγικές επενδύσεις, που είχαν λογιστική αξία 4,6 δισ. δολαρίων, αν και τα βιβλία της έχουν χαρακτηριστεί ως αναξιόπιστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης