Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Αναστέλλει τις συναλλαγές σε δολάρια ΗΠΑ η Binance - Συνεχίζονται τα προβλήματα εκροών

Αναστέλλει τις συναλλαγές σε δολάρια ΗΠΑ η Binance - Συνεχίζονται τα προβλήματα εκροών
Τα δεδομένα της Arkham Intelligence δείχνουν ότι μετά την ανακοίνωση, υπήρξε μια απότομη αύξηση των εκροών από τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια της Binance
Σχετικά Άρθρα
Το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, θα αναστείλει τις καταθέσεις και αναλήψεις σε δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία όμως δεν αναφέρει τον λόγο της απόφασης.
"Αναστέλλουμε προσωρινά τις τραπεζικές μεταφορές σε δολάρια ΗΠΑ από τις 8 Φεβρουαρίου", δήλωσε εκπρόσωπος της Binance.
"Οι πελάτες που επηρεάζονται ενημερώνονται άμεσα".
Η εταιρεία ανέφερε ότι "το 0,01% των μηνιαίως ενεργών χρηστών μας μοχλεύει τα τραπεζικά εμβάσματα σε δολάρια" και πρόσθεσε ότι "εργαζόμαστε σκληρά για να επανεκκινήσουμε την υπηρεσία το συντομότερο δυνατό".
Η Binance US, μια μονάδα της εταιρείας που ρυθμίζεται από το Δίκτυο Καταπολέμησης Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε σε ένα tweet ότι δεν επηρεάζεται από την αναστολή.
Έτσι, η κίνηση ισχύει μόνο για τους πελάτες εκτός ΗΠΑ που μεταφέρουν χρήματα σε ή από τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια.

Μεγάλες εκροές κεφαλαίων

Τα δεδομένα της Arkham Intelligence δείχνουν ότι μετά την ανακοίνωση, υπήρξε μια απότομη αύξηση των εκροών από τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια της Binance, καθώς εκατομμύρια σταθερά νομίσματα σε δολάρια, όπως το tether και το USDC, κατέληξαν σε αντίπαλα χρηματιστήρια ή μεμονωμένα πορτοφόλια.
Η καθαρή εκροή δολαρίων ΗΠΑ της Binance ήταν πάνω από 172 εκατομμύρια δολάρια για την ημέρα, με βάση τα στοιχεία της DefiLlama.
Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό για μια εταιρεία που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αξίας 42,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Arkham.
"Εξακολουθούμε να είμαστε συντριπτικά θετικοί στις καθαρές καταθέσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
"Οι εκροές πάντα αυξάνονται όταν οι τιμές αρχίζουν να εξομαλύνονται μετά από μια ανοδική μεταβολή της αγοράς, όπως είδαμε την περασμένη εβδομάδα, καθώς ορισμένοι χρήστες παίρνουν κέρδη".
Το Bitcoin αυξήθηκε περισσότερο από 38% τον Ιανουάριο, τον καλύτερο μήνα του από τον Οκτώβριο του 2021.
Το κουπόνι ανταλλαγής της Binance, BNB, δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την είδηση, παραμένοντας σταθερά γύρω στα 328 δολάρια.
Στα τέλη Ιανουαρίου, η Binance δήλωσε ότι ο τραπεζικός εταίρος των ΗΠΑ Signature Bank είχε αυξήσει το ελάχιστο όριο συναλλαγών σε δολάρια ΗΠΑ σε 100.000 δολάρια.
Τότε, η Binance δήλωσε ότι η Signature είχε πει στο ανταλλακτήριο ότι το νέο ελάχιστο όριο ίσχυε για όλους τους πελάτες του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης