Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Waller (Fed): Όσοι αγοράζουν κρυπτονομίσματα κινδυνεύουν

Waller (Fed): Όσοι αγοράζουν κρυπτονομίσματα κινδυνεύουν
Ο Waller (Fed)επεσήμανε: Ως περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν εγγενή αξία, τα κρυπτονομίσματα είναι επικίνδυνα.
Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση προς τους κατόχους κρυπτονομισμάτων έστειλε το μέλος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Christopher Waller.
O Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε πως όσοι αγοράζουν crypto μπορεί να χάσουν τις επενδύσεις τους και τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να οχυρωθούν.
Όπως σημείωσε, ο αντίκτυπος των απωλειών που έχουν καταγράψει τα κρυπτονομισμάτα τους τελευταίους μήνες προς το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι «ελάχιστος» και πρόσθεσε πως είναι κρίσιμο οι ρυθμιστικές αρχές να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα απέναντι στους κινδύνους που σχετίζονται με την αγορά των crypto.
Σύμφωνα με το Reuters, το στέλεχος της Fed είπε ακόμα πως οι τράπεζες που εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του «γνωρίστε τον πελάτη σας» και κατά του ξεπλύματος χρήματος, ενώ πρέπει να διασφαλίσουν ότι παρακολουθούν τα επιχειρηματικά μοντέλα των πελατών και τα συστήματα διαχείρισης κινδύνου, ώστε η τράπεζα να μην έχει προβλήματα εάν καταρρεύσει η αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Ο Waller επεσήμανε: Ως περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν εγγενή αξία, τα κρυπτονομίσματα είναι επικίνδυνα.
«Αν οι άνθρωποι θέλουν να κατέχουν ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο, τότε ας προχωρήσουν» δήλωσε ο Αμερικανός τραπεζίτης.
«Ωστόσο, αν αγοράσετε κρυπτονομίσματα και η τιμή τους μηδενιστεί κάποια στιγμή, μην εκπλαγείτε και μην περιμένετε από τους φορολογούμενους να βάλουν πλάτη για τις απώλειές σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης