Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σάλος με την Binance: «Αποκάλυψη» για σκάνδαλο αλά FTX και ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων πελατών

Σάλος με την Binance: «Αποκάλυψη» για σκάνδαλο αλά FTX και ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων πελατών
«Η Binance δεν επένδυσε και δεν έχει επενδύσει και δεν έχει εκμεταλλευτεί περιουσιακά στοιχεία χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή του», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Insider
Ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων πελατών της, για τους δικούς της σκοπούς, σε μια σειρά κινήσεων που παρουσιάζουν ομοιότητες με αυτές οι οποίες οδήγησαν την FTX του Sam Bankman – Fried σε πτώχευση, αποκαλύπτει για τη διοίκηση τoυ μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου του κόσμου, Binance, το Forbes.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, η Binance μετέφερε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε hedge funds, τα οποία διατηρούσε ως collateral (σε stablecoin), ενέργεια που άφησε εκτεθειμένους τους χρήστες.
Μεταξύ αυτών των εταιρειών ήταν ο επενδυτικός βραχίονας της FTX, η Alameda Research.
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι κρυπτογραφικά στοιχεία αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, γνωστή ως B-peg USDC, παρέμεινε χωρίς εξασφαλίσεις, παρά τους ισχυρισμούς της Binance ότι υπήρχε 100% κάλυψη, αναφέρει η έκθεση.
«Η Binance δεν επένδυσε και δεν έχει επενδύσει και δεν έχει εκμεταλλευτεί περιουσιακά στοιχεία χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Insider, προσθέτοντας: «Η Binance διατηρεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της σε χωριστούς λογαριασμούς».
Σημειώνεται πως η μεταφορά κεφαλαίων δεν είναι παράνομη, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στους χρήστες.
Υπενθυμίζεται πως η FTX του Sam Bankman-Fried εξαΰλωσε περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια που ανήκαν σε πελάτες της.
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Binance πρόσθεσε ότι τα blockchain data που αναφέρονται στην έκθεση σχετίζονται με «εσωτερική διαχείριση πορτοφολιού» και δεν επηρέαζαν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που κατείχαν οι πελάτες.
«Παρότι η Binance είχε αναγνωρίσει ότι οι διαδικασίες διαχείρισης πορτοφολιού για την ασφάλεια με διακριτικό Binance δεν ήταν πάντα… άψογες, σε καμία στιγμή δεν επηρεάστηκαν οι εξασφαλίσεις των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών» είπε ο εκπρόσωπός της.
«Οι διαδικασίες για τη διαχείριση των ασφαλειών μας έχουν καθοριστεί σε μακροπρόθεσμη βάση και αυτό είναι επαληθεύσιμο on-chain» κατέληξε.

Visa και Mastercard βάζουν «stop» την επέκταση στα κρυπτονομίσματα

Στο μεταξύ, οι αμερικανικοί κολοσσοί Visa και Mastercard «παγώνουν» τα σχέδια για νέες συνεργασίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.
Οι χρεοκοπίες των μεγάλων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων FTX και της πλατφόρμας δανεισμού BlockFi τρόμαξαν τους επενδυτές και αύξησαν τον ρυθμιστικό έλεγχο.
Τόσο η Visa όσο και η Mastercard αποφάσισαν να αναβάλουν την κυκλοφορία προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα έως ότου βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά και το ρυθμιστικό περιβάλλον, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
«Πρόσφατες αποτυχίες υψηλού προφίλ στον τομέα των κρυπτονομισμάτων αποτελούν σημαντική υπενθύμιση ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνουν τα κρυπτονομίσματα μέρος της καθιερωμένης αγοράς πληρωμών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών» δήλωσε εκπρόσωπος της Visa, της μεγαλύτερης εταιρείας επεξεργασίας πληρωμών στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης