Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Κραχ» στη μετοχή της κρυπτο-τράπεζας Silvergate, ελεύθερη πτώση 52%

«Κραχ» στη μετοχή της κρυπτο-τράπεζας Silvergate, ελεύθερη πτώση 52%
Εξαϋλώνεται η μετοχή της Silvergate στη Wall Street
Σχετικά Άρθρα
Μία ακόμη ημέρα πρωτοφανούς πτώσης βιώνει η μετοχή της κρυπτο-τράπεζας Silvergate Capital στη Wall Street, καθώς αυτή τη στιγμή καταρρέει 52,4% στα 6,4 δολάρια, απόρροια των έντονων αμφιβολιών για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.
Το sell-off πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της Silvergate -διαθέτει καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία άνω των 11 δισ. δολαρίων- ότι δεν θα μπορέσει να υποβάλει έγκαιρα την ετήσια έκθεσή της και ότι εξετάζει τα περιθώρια βιωσιμότητάς της.
«Η εταιρεία εργάζεται επιμελώς για να καταθέσει την ετήσια έκθεση (Form 10-K) το συντομότερο δυνατό, αλλά δεν αναμένει να είναι σε θέση να την καταθέσει πριν από την εκπνοή της παράτασης. Η εταιρεία αξιολογεί την ικανότητά της να συνεχίσει τη δραστηριότητά της», ανακοίνωσε η κρυπτο-τράπεζα.
Επίσης, η Silvergate ανέφερε πως πούλησε πρόσθετους χρεωστικούς τίτλους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και πως αναμένει περισσότερες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα να θεωρηθεί λιγότερο καλά κεφαλαιοποιημένη.
Σημειώνεται πως η Silvergate Bank αποτελεί μία από τις πιο σορταρισμένες μετοχές στη Wall Street, εν μέσω κρίσης σε ολόκληρο τον κλάδο των λρυπτονομισμάτων.
Από το σύνολο των μετοχών της Silvergate που είναι διαθέσιμες στους επενδυτές για αγορά και πώληση, το 73,5% από αυτές είναι κλειδωμένες σε θέσεις short, σύμφωνα με στοιχεία του MarketWatch.
Τον Ιανουάριο του 2023, η μετοχή είχε σημειώσει και πάλι ελεύθερη πτώση άνω του 40%, καθώς οι πελάτες της τράπεζας «σήκωσαν» καταθέσεις 8,1 δισεκ. δολ. αναγκάζοντάς την να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία.
Η Silvergate, η οποία είναι τράπεζα μέλος του συστήματος της Federal Reserve και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δέχεται από πέρυσι έντονες πιέσεις καθώς οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων των κρυπτονομισμάτων έχουν πέσει και αρκετοί μεγάλοι παίκτες έχουν καταρρεύσει.
Η τιμή της μετοχής της είχε υποχωρήσει 88% το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης