Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Samsung εξετάζει την κυκλοφορία ψηφιακού νομίσματος

Η Samsung εξετάζει την κυκλοφορία ψηφιακού νομίσματος
Κολοσσιαία νοτιοκορεατική εταιρεία ξετάζει την κυκλοφορία ψηφιακού νομίσματος
Σχετικά Άρθρα
Την κυκλοφορία ενός ψηφιακού νομίσματος σε συνεργασία με την Τράπεζα της Κορέας, εξετάζει η Samsung (σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κανάλι CNBC).
Η νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών δήλωσεότι υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την κεντρική τράπεζα της χώρας για τη διεξαγωγή τεχνικής έρευνας για το ψηφιακό νόμισμα.
Η Samsung ανέφερε ότι ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από μια κεντρική τράπεζα, θα λειτουργούσε «εκτός σύνδεσης» και θα μπορούσε να σταλεί μεταξύ των κατόχων του smartphone Galaxy και των smartwatches χάρη σε ένα ασφαλές τσιπ στις συσκευές.
Οι πληρωμές θα μπορούσαν να γίνονται μεταξύ συσκευών μέσω της χρήσης τεχνολογίας επικοινωνίας κοντινού πεδίου, η οποία είναι ενσωματωμένη σε smartphone για να επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές, ανακοίνωσε η Samsung.
Η Samsung ανέφερε ότι ανέπτυξε μια λύση που εφαρμόζει την τεχνολογία NFC στα ψηφιακά νομίσματα πέρυσι. Αυτό επέτρεψε στους χρήστες να πραγματοποιήσουν μια πληρωμή ακόμη και όταν δεν είχαν σύνδεση στο διαδίκτυο, πρόσθεσε η εταιρεία.
Σε ένα δελτίο τύπου τη Δευτέρα 15/5, η Samsung ανέφερε ότι η εταιρεία, μαζί με την Τράπεζα της Κορέας, θα κοιτάξει «να συνεχίσει να ερευνά πώς να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με πληρωμές εκτός σύνδεσης, για να υποστηρίξει αξιόπιστες συναλλαγές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ακόμη και χωρίς συνδέσεις δικτύου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης