Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μηνύει την Binance και τον CEO, Changpeng Zhao

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μηνύει την Binance και τον CEO, Changpeng Zhao
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μήνυσε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance
Με 13 κατηγορίες είναι αντιμέτωπο το ανταλλακτήριο της Binance και ο συνιδρυτής του Changpeng Zhao, υποστηρίζοντας ότι συγκέντρωσε κεφάλαια χρηστών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα έστειλε σε ευρωπαϊκή εταιρεία που ελέγχεται από τον Zhao.
Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Zhao και το χρηματιστήριο του προσπάθησαν να ανατρέψουν τους "δικούς τους ελέγχους" για να επιτρέψουν σε επενδυτές και πελάτες υψηλής καθαρής αξίας να συνεχίσουν τις συναλλαγές στο μη ελεγχόμενο διεθνές χρηματιστήριο της Binance.
Οι κατηγορούμενοι έδειξαν "κατάφωρη περιφρόνηση" του ομοσπονδιακού νόμου, ισχυρίστηκε η SEC στην καταγγελία της.
Σύμφωνα με την καταγγελία η Binance και ο Zhao παραβίασαν "κρίσιμες" διατάξεις των ομοσπονδιακών νόμων για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των αυτοσυναλλαγών και της χειραγώγησης της αγοράς, μέσω της Merit Peak Limited, την οποία ήλεγχε και κατείχε ο Zhao.
"Μέσα από δεκατρείς κατηγορίες, ισχυριζόμαστε ότι οι οντότητες του Zhao και της Binance εμπλέκονται σε έναν εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψη γνωστοποίησης και υπολογιζόμενης φοροδιαφυγής του νόμου", δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σε μια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης