Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε το ανταλλακτήριο Binance, καταρρέουν τα κρυπτονομίσματα – Τι απαντά η εταιρεία

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε το ανταλλακτήριο Binance, καταρρέουν τα κρυπτονομίσματα – Τι απαντά η εταιρεία
Το Bitcoin συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του…
Με 13 κατηγορίες είναι αντιμέτωπο το ανταλλακτήριο της Binance και ο συνιδρυτής του Changpeng Zhao, υποστηρίζοντας ότι συγκέντρωσε κεφάλαια χρηστών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα έστειλε σε ευρωπαϊκή εταιρεία που ελέγχεται από τον Zhao.
Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Zhao και το χρηματιστήριο του προσπάθησαν να ανατρέψουν τους "δικούς τους ελέγχους" για να επιτρέψουν σε επενδυτές και πελάτες υψηλής καθαρής αξίας να συνεχίσουν τις συναλλαγές στο μη ελεγχόμενο διεθνές χρηματιστήριο της Binance.
Οι κατηγορούμενοι έδειξαν "κατάφωρη περιφρόνηση" του ομοσπονδιακού νόμου, ισχυρίστηκε η SEC στην καταγγελία της.
Σύμφωνα με την καταγγελία η Binance και ο Zhao παραβίασαν "κρίσιμες" διατάξεις των ομοσπονδιακών νόμων για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των αυτοσυναλλαγών και της χειραγώγησης της αγοράς, μέσω της Merit Peak Limited, την οποία ήλεγχε και κατείχε ο Zhao.
"Μέσα από δεκατρείς κατηγορίες, ισχυριζόμαστε ότι οι οντότητες του Zhao και της Binance εμπλέκονται σε έναν εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψη γνωστοποίησης και υπολογιζόμενης φοροδιαφυγής του νόμου", δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σε μια ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται πως η CFTC μήνυσε την Binance και τον ίδιο τον Zhao τον περασμένο Μάρτιο για παραβίαση κανονισμών της αγοράς παραγώγων.
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα, η Binance αντιμετωπίζει έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Όπως συνήθως, η αρχική αντίδραση σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους είδηση είναι οι χρήστες να "πωλούν" κρυπτονομίσματα.

Κατάρρευση...

Το Bitcoin συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του κάτω από τα 26.000 δολάρια...

Και το Ethereum διολισθαίνει του κάτω από τα 1.900 δολάρια...

Και το κρυπτονόμισμα της Binance, το BNB, καταρρέει.

Aπάντηση από Binance

Η Binance απάντησε στις κατηγορίες του SEC με άρθρο στο blog υπό τον τίτλο "Η μήνυση της SEC θέλει να καθορίσει μονομερώς τη δομή της αγοράς κρυπτονομισμάτων"
Ειδικότερα, «είμαστε απογοητευμένοι που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χρηματοπιστωτικών Αγορών των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε να υποβάλει μήνυση κατά της Binance.
Ευθύς εξαρχής συνεργαστήκαμε με τη SEC και καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες για να απαντήσουμε στα ερωτήματά τους και να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους.
Πρόσφατα, εισήλθαμε σε εκτενείς διαπραγματεύσεις καλή τη πίστει.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές μας, με την καταγγελία της σήμερα η SEC εγκατέλειψε αυτήν τη διαδικασία και επέλεξε να δράσει μονομερώς.
Θλιβόμαστε για αυτή την επιλογή…
Παρότι παίρνουμε σοβαρά υπόψη τις κατηγορίες της SEC, αυτές δεν θα έπρεπε να αποτελούν μοχλοί για τη μήνυση από την SEC.
Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε νομικά την πλατφόρμα μας.
Δυστυχώς, η αρνητική στάση της SEC να συνεργαστεί μαζί μας είναι ένα ακόμη παράδειγμα της λανθασμένης και συνειδητής αρνητικής στάσης της Επιτροπής να παράσχει την απαραίτητη σαφήνεια και καθοδήγηση στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Η ετικέτα που επιβάλλει σε ορισμένα κρυπτονομίσματα και υπηρεσίες ως αξιόγραφα επιδεινώνει αυτά τα προβλήματα.
Επίσης, οι ενέργειες της SEC υπονομεύουν τον ρόλο της Αμερικής ως παγκόσμιου κέντρου καινοτομίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Και, για να είμαστε σαφείς: οποιεσδήποτε κατηγορίες ότι τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των χρηστών στην πλατφόρμα Binance.US έχουν βρεθεί ποτέ σε κίνδυνο είναι απλώς αβάσιμες, και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ενέργεια της SEC.
Όλα τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των χρηστών στην Binance και στις θυγατρικές πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένης της Binance.US, είναι ασφαλή και προστατευμένα, και θα υπερασπιστούμε με νόμιμα μέσα κάθε αντίθετη κατηγορία.
Λόγω του μεγέθους και της παγκόσμιας αναγνώρισής της, η Binance αποτελεί εύκολο στόχο.
Επειδή η Binance δεν είναι αμερικανικό ανταλλακτήριο, οι ενέργειες της SEC έχουν περιορισμένη επιρροή.
Παραμένουμε όμως στο πλευρό των συμμετεχόντων στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιστεκόμενοι στην τελευταία υπερβολή της SEC».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης