Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Η SEC ζητά «πάγωμα» σε όλα τα αμερικανικά assets της Binance

tags :
ΗΠΑ: Η SEC ζητά «πάγωμα» σε όλα τα αμερικανικά assets της Binance
Εντείνεται η κόντρα αμερικανικών αρχών και κρυπτονομισμάτων
Σχετικά Άρθρα
Να εκδώσει εντολή για «πάγωμα» και επαναπατρισμό όλων των αμερικανικών assets της Binance παγκοσμίως, ζήτησε από Δικαστήριο της Ουάσιγκτον η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (Securities and Exchange Commission, SEC), σε συνέχεια της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Αρχών και ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.
Η εντολή δέσμευσης ισχύει μόνο για τις δύο αμερικανικές εταιρείες χαρτοφυλακίου της Binance και όχι για τη διεθνή Binance που δεν ρυθμίζεται από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κανάλι CNBC.
Η επείγουσα περιοριστική εντολή ήταν απαραίτητη, υποστήριξε η ρυθμιστική αρχή, για να «αποτραπεί η διασπορά των διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων για οποιαδήποτε κρίση, δεδομένης της παραβατικής συμπεριφοράς των κατηγορουμένων, παραβίασης των νόμων των Ηνωμένων Πολιτειών».
Η εντολή υποχρεώνει επίσης τον ιδρυτή της Binance, Changpeng Zhao, να «δείξει γιατί δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα» εναντίον του Zhao και των δύο εταιρειών του.

Ήδη από εχθές 5/6, το ανταλλακτήριο της Binance και ο συνιδρυτής Changpeng Zhao βρίσκονται αντιμέτωποι με 13 κατηγορίες από τη SEC, η οποία υποστηρίζει ότι συγκέντρωσε κεφάλαια χρηστών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα έστειλε σε ευρωπαϊκή εταιρεία που ελέγχεται από αυτόν.
Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Zhao και το χρηματιστήριο του προσπάθησαν να ανατρέψουν τους "δικούς τους ελέγχους" για να επιτρέψουν σε επενδυτές και πελάτες υψηλής καθαρής αξίας να συνεχίσουν τις συναλλαγές στο μη ελεγχόμενο διεθνές χρηματιστήριο της Binance. Οι κατηγορούμενοι έδειξαν "κατάφωρη περιφρόνηση" του ομοσπονδιακού νόμου, ισχυρίστηκε η SEC στην καταγγελία της.
Σύμφωνα με την καταγγελί,α η Binance και ο Zhao παραβίασαν "κρίσιμες" διατάξεις των ομοσπονδιακών νόμων για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των αυτοσυναλλαγών και της χειραγώγησης της αγοράς, μέσω της Merit Peak Limited, την οποία ήλεγχε και κατείχε ο Zhao. "Μέσα από δεκατρείς κατηγορίες, ισχυριζόμαστε ότι οι οντότητες του Zhao και της Binance εμπλέκονται σε έναν εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψη γνωστοποίησης και υπολογιζόμενης φοροδιαφυγής του νόμου", δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σε μια ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται πως η CFTC μήνυσε την Binance και τον ίδιο τον Zhao τον περασμένο Μάρτιο για παραβίαση κανονισμών της αγοράς παραγώγων. Επιπλέον, η Binance αντιμετωπίζει έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα σήμερα 6/6, μετά την Binance, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε και το ανταλλακτήριο Coinbase. Η αγωγή της SEC ισχυρίζεται ότι η Coinbase δεν έχει ποτέ εγγραφεί ως χρηματιστής, εθνικό χρηματιστήριο αξιών ή οργανισμός εκκαθάρισης, παρακάμπτοντας το σύστημα γνωστοποίησης για τις αγορές κινητών αξιών.
Η SEC ισχυρίστηκε ότι διάφορα tokens που προσφέρονται από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Solana, Cardano, Polygon, Filecoin , SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH και NEXO, πληρούν τις προϋποθέσεις ως κινητές αξίες.
Η SEC ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι το πρόγραμμα στοιχηματισμού της coinbase περιλαμβάνει πέντε στοιβαζόμενα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, καθιστώντας το πρόγραμμα στοιχηματισμού επενδυτικό συμβόλαιο και, ως εκ τούτου, κινητή αξία. Η Coinbase έδινε ήδη μάχη με την SEC και είχε υποστηρίξει ότι τα προϊόντα στοιχηματισμού της δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως κινητές αξίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης