Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πλώρη για τα 180.000 δολάρια βάζει το Bitcoin - Κομβικός ο ρόλος των ΗΠΑ

Πλώρη για τα 180.000 δολάρια βάζει το Bitcoin - Κομβικός ο ρόλος των ΗΠΑ
O επικεφαλής της Fundstrat επανέλαβε την εκτίμηση του για νέο ιστορικό υψηλό στον S&P 500 πριν από το τέλος του έτους
Σχετικά Άρθρα
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς θα μπορούσε να εκτοξευθεί σε νέο υψηλό ρεκόρ το επόμενο έτος, εάν οι ρυθμιστικές αρχές εγκρίνουν το πρώτο spot bitcoin ETF στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Tom Lee της Fundstrat.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο στρατηγικός αναλυτές εξήγησε γιατί ένα εξαψήφιο άλμα πάνω από το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων παραμένει στο τραπέζι. «Αν εγκριθεί το spot bitcoin, νομίζω ότι η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη από την ημερήσια προσφορά για bitcoin», δήλωσε ο Lee και συνέχισε «η τιμή εκκαθάρισης... είναι πάνω από 150.000 δολάρια, θα μπορούσε να είναι ακόμη και 180.000 δολάρια».
Το Jacobi Bitcoin ETF τέθηκε σε λειτουργία την Τρίτη στην Ευρώπη με τον κωδικό BCOIN, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τις αιτήσεις για παρόμοια κεφάλαια από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, όπως η BlackRock και η Fidelity.
Ο Lee υποστήριξε ότι ακόμη και αν το spot ETF δεν εγκριθεί, η προοπτική παραμένει λόγω του halving event στο bitcoin του επόμενου έτους, το οποίο θα μειώσει τον αριθμό των bitcoins που απονέμονται στους εξορύκτες κατά το ήμισυ. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επόμενης διαδικασίας halving, οι ανταμοιβές θα μειωθούν από 6,25 bitcoin σε 3,125 bitcoin ανά μπλοκ, δημιουργώντας ένα φαινόμενο έλλειψης, σύμφωνα με το αρχικό whitepaper του Satoshi Nakamoto. Κάθε ένα από τα τρία προηγούμενα halvings συσχετίστηκε με νέα υψηλά ρεκόρ εντός 12 μηνών.
Το halving από μόνο του θα μπορούσε να στείλει την τιμή του bitcoin απότομα προς τα πάνω, αλλά ο Lee δήλωσε ότι δεν θα κάνει ένα εξαψήφιο άλμα χωρίς τη ρυθμιστική έγκριση του spot ETF στις ΗΠΑ.
Ξεχωριστά, σημείωσε ότι η χαλάρωση των μακροοικονομικών συνθηκών και η πολιτική της Fed δημιουργούν μια ανοδική ρύθμιση για τα κρυπτονομίσματα σε όλα τα επίπεδα.
«Το κρυπτονόμισμα εξαρτάται από τη νομισματική πολιτική, οπότε αν ο πληθωρισμός υποχωρήσει, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να ποντάρουμε στη μελλοντική χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και στη χαλάρωση της κεντρικής τράπεζας νωρίτερα» δήλωσε ο Lee. «Αυτό είναι θετικό για το κρυπτονόμισμα ή τα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία»

Νέο ιστορικό υψηλό στον S&P 500

Όσον αφορά τα παραδοσιακά assets, ο επικεφαλής της Fundstrat επανέλαβε την εκτίμηση του για νέο ιστορικό υψηλό στον S&P 500 πριν από το τέλος του έτους. Ακόμα και αν οι μετοχές πέσουν 5%-8% τον Αύγουστο, υπάρχουν ακόμα 5,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στο περιθώριο που περιμένουν να μπουν στην αγορά, είπε.
«Νομίζω ότι έχετε μια ανάκαμψη των κερδών, η Fed μπορεί να επιβραδύνει, τα επιτόκια θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν και τότε τα μετρητά μπαίνουν σε λειτουργία», δήλωσε ο Lee.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης