Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο Elon Musk «έριξε» το Bitcoin στα 26.000 δολ. - Οι πληροφορίες για sell off από τη Space X

Ο Elon Musk «έριξε» το Bitcoin στα 26.000 δολ. - Οι πληροφορίες για sell off από τη Space X
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη WSJ, η SpaceX του Elon Musk μείωσε την αξία των χαρτοφυλακίων της σε bitcoin κατά συνολικά 373 εκατ. δολάρια το 2022 και το 2021
Σχετικά Άρθρα
«Βουτιά» σημειώνει το Bitcoin με τη τιμή να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 26.000 δολ., με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το… ξεφορτώνεται ο Elon Musk.
Το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν για τελευταία φορά στα 26.593,68 δολάρια, αντανακλώντας πτώση άνω του 8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics.
Η πτώση του bitcoin ήρθε λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες της Wall Street Journal ότι η SpaceX, της οποίας ηγείται ο Elon Musk, μείωσε την αξία των χαρτοφυλακίων της σε bitcoin κατά συνολικά 373 εκατ. δολάρια το 2022 και το 2021 και ότι η εταιρεία διαστημικών ταξιδιών πούλησε το κρυπτονόμισμα.
«Πρόκειται για ένα από τα πιο βίαια sell off λεπτό προς λεπτό που έχουμε δει στην ιστορία του bitcoin», δήλωσε στο CNBC ο Ryan Rasmussen, ερευνητής της Bitwise Asset Management. «Η τρέχουσα εικασία είναι ότι πρόκειται για ένα sell off που καθοδηγείται από τον Elon Musk/SpaceX» είπε αι σημείωσε ότι η τελευταία δραματική πτώση είναι «κοντόφθαλμη και σε μεγάλο βαθμό καθοδηγούμενη από τη λιανική αγορά».
Το 2022, η Tesla, της οποίας ο Musk ηγείται επίσης ως CEO, ανακοίνωσε ότι πούλησε περίπου το 75% των χαρτοφυλακίων της σε bitcoin μετά την επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα.
Bitcoin.JPG
Ο Musk υπήρξε ιστορικά ένθερμος υποστηρικτής του κρυπτονομίσματος.
Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι αναφορές του Musk για ορισμένα altcoins στο X, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που ήταν παλαιότερα γνωστός ως Twitter, έχει ενισχύσει τις τιμές αυτών των κρυπτονομισμάτων.
Το Bitcoin είχε δεχθεί πιέσεις νωρίτερα, αρχής γενομένης από την έκδοση των πρακτικών της συνεδρίασης πολιτικής της Fed τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης