Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Εκτίναξη στην τιμή του Bitcoin, μετά την απόφαση Εφετείου των ΗΠΑ για την Grayscale

tags :
Εκτίναξη στην τιμή του Bitcoin, μετά την απόφαση Εφετείου των ΗΠΑ για την Grayscale
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Bitcoin σημείωνε αύξηση περίπου 5,9%...
Εκτινάχθηκε η τιμή του Bitcoin την Τρίτη 29 Αυγούστου, μετά από απόφαση Εφετείου των ΗΠΑ που έκρινε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκανε λάθος που αρνήθηκε στον κολοσσό επενδύσεων κρυπτονομισμάτων Grayscale την άδεια να μετατρέψει το δημοφιλές του καταπίστευμα bitcoin σε ETF.
Ειδικότερα, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Bitcoin σημείωνε αύξηση περίπου 5,9%... στις 27.450 δολ.
Παράλληλα, αύξηση σημειώθηκε και στις τιμές των υπολοίπων κρυπτονομισμάτων…
Η αγωγή της Grayscale κατά της SEC παρακολουθήθηκε στενά από επενδυτές και άλλους συμμετέχοντες στον κλάδο, θεωρούμενη ως βασικός καταλύτης που θα ταρακουνούσε μια αγορά η οποία μαστιζόταν από μεταβλητότητα και χαμηλά επίπεδα ρευστότητας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα η αστάθεια των συναλλαγών με Bitcoin έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, καθώς οι επενδυτές περίμεναν στο περιθώριο για περισσότερη ρυθμιστική σαφήνεια σχετικά με τη δραστηριότητα κρυπτογράφησης – είτε μέσω νέας νομοθεσίας εκτός Κογκρέσου είτε μέσω της δυνατότητας έναρξης ενός spot bitcoin ETF.
«Η Επιτροπή απέτυχε να εξηγήσει επαρκώς γιατί ενέκρινε την εισαγωγή δύο bitcoin ETP, αλλά όχι την προτεινόμενη από την Grayscale bitcoin ETP», ανέφερε το δικαστήριο στην απόφαση.
«Ελλείψει συνεκτικής εξήγησης, αυτή η ρυθμιστική μεταχείριση ομοειδών προϊόντων είναι παράνομη.
Ως εκ τούτου, αποδεχόμαστε την αναφορά του Grayscale για επανεξέταση και ακυρώνουμε την εντολή της Επιτροπής».
Η Grayscale εκκίνησε την αγωγή της κατά της SEC τον Ιούνιο του 2022, αφού η υπηρεσία απέρριψε την αίτησή της να μετατρέψει το trust της, που είναι περισσότερο γνωστό ως GBTC, σε ETF.
Η εταιρεία αποφάσισε να συστήσει το εν λόγω ETF, το οποίο θα υποστηρίζεται από bitcoin και όχι από παράγωγα bitcoin, αφότου η SEC τον Οκτώβριο του 2021 ενέκρινε το ETF bitcoin της ProShares, που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.
Η απόφαση αντιμετώπισε πολλαπλές καθυστερήσεις, αλλά η SEC απέρριψε τελικά την αίτηση το περασμένο καλοκαίρι, επικαλούμενη την αποτυχία της Grayscale να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με ανησυχίες σχετικά με τη χειραγώγηση της αγοράς και την προστασία των επενδυτών.
Το ίδιο το Grayscale Bitcoin Trust εκτινασσόταν κατά 17%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης