Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Συρρέουν κεφάλαια ρεκόρ στο ETF Bitcoin της Fidelity - Φεύγουν από το trust της Grayscale

Συρρέουν κεφάλαια ρεκόρ στο ETF Bitcoin της Fidelity - Φεύγουν από το trust της Grayscale
Η αγορά για τα spot Bitcoin ETFs φέρεται να έχει δει τους εκδότες κεφαλαίων να μειώνουν τις προμήθειες για να προσελκύσουν επενδυτές
Το spot διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin (ETF) της Fidelity φέρεται να σημείωσε ημερήσιες εισροές 208 εκατομμυρίων δολαρίων στις 29 Ιανουαρίου, ξεπερνώντας τις εκροές του Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) για πρώτη φορά από την ημέρα κυκλοφορίας του.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία από την Farside Investors, το FBTC της Fidelity συγκέντρωσε εισροές 208 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τα 192 εκατομμύρια δολάρια που εκροές από το GBTC - τις χαμηλότερες ημερήσιες εκροές εκτός της επανέναρξής του, σύμφωνα με στοιχεία της BitMEX Research.
Οι τελευταίες εκροές GBTC σημειώνουν πτώση σχεδόν 25% από 255 εκατομμύρια δολάρια στις 26 Ιανουαρίου και πτώση 70% από τις κορυφαίες ημερήσιες εκροές του αμοιβαίου κεφαλαίου των 641 εκατομμυρίων δολαρίων στις 22 Ιανουαρίου.
Είναι επίσης η δεύτερη χαμηλότερη ημέρα εκροής για το αμοιβαίο κεφάλαιο της Grayscale, εκτός από τα 95 εκατομμύρια δολάρια που αποχώρησαν από το ταμείο στις 11 Ιανουαρίου — την ημέρα που μετατράπηκε σε spot Bitcoin

Τι συμβαίνει με τα ETF του bitcoin

Οι traders κρυπτονομισμάτων παρακολουθούν με ανυπομονησία σημάδια επιβράδυνσης των εκροών GBTC που προκαλούνται από τους επενδυτές του αμοιβαίου κεφαλαίου που έχουν την ευκαιρία να εξαργυρώσουν τις βραχυβιες θέσεις τους.
Οι αναλυτές της JPMorgan σημείωσαν στις 25 Ιανουαρίου ότι οι εκροές GBTC προκάλεσαν πτωτική πίεση στο Bitcoin, αλλά πρόσθεσαν ότι «θα πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό πίσω μας».
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της 29ης Ιανουαρίου δείχνουν ότι τα εννέα νέα ETF Bitcoin spot των ΗΠΑ έφτασαν συνολικά σε όγκο 994,1 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν διπλάσια του GBTC, το οποίο είχε όγκο 570 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε στο X ο αναλυτής του Bloomberg ETF, James Seyffart.
Το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock και το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) σημείωσαν το μεγαλύτερο μερίδιο όγκου πίσω από το GBTC, με αντίστοιχους ημερήσιους όγκους 460,9 εκατομμυρίων και 315,4 εκατομμυρίων δολαρίων — 78% του συνδυασμένου όγκου που δημοσιεύτηκε από τα εννέα νέα ETF.
Η αγορά για τα spot Bitcoin ETFs φέρεται να έχει δει τους εκδότες κεφαλαίων να μειώνουν τις προμήθειες για να προσελκύσουν επενδυτές - τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό.
Η Invesco και η Galaxy Asset Management ήταν οι τελευταίες που μείωσαν τις χρεώσεις στο κοινό τους ETF — Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO) — λέγοντας στις 29 Ιανουαρίου ότι ο τελικός λόγος εξόδων θα είναι 0,25%, από 0,39%.
Η πτώση της χρέωσης το κατεβάζει στο ίδιο επίπεδο με εκείνα των BlackRock, Fidelity, Valkyrie και VanEck.
Η BTCO έχει μηδενικές προμήθειες για τους πρώτους έξι μήνες ή έως ότου φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, μετά την οποία θα τεθεί σε ισχύ η νέα χαμηλότερη χρέωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης