Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ποιος είναι ο μυστηριώδης «Mr. 100»: Ο επενδυτής που αγόρασε Bitcoin αξίας 3,2 δισ. δολ. μέσα σε δύο χρόνια

Ποιος είναι ο μυστηριώδης «Mr. 100»: Ο επενδυτής που αγόρασε Bitcoin αξίας 3,2 δισ. δολ. μέσα σε δύο χρόνια
Ο άγνωστος επενδυτής ονομάστηκε «Mr. 100» λόγω των αγορών του κατά μέσο όρο 100 bitcoin την ημέρα από τον Νοέμβριο του 2022
Ένας μυστηριώδης και άγνωστης ταυτότητας επενδυτής έχει συγκεντρώσει αθόρυβα bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία δύο χρόνια κάνοντας την μυστική διεύθυνση έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους του κρυπτονομίσματος, καθώς η πορεία του κρυπτονομίσματος για ένα νέο υψηλό όλων των εποχών συνεχίζεται.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Bitinfocharts, αφού αγόραζε υπομονετικά bitcoin σχεδόν καθημερινά από τον Νοέμβριο του 2022, το portfolio του πλέον περιλαμβάνει πάνω από 54.164 BTC, αξίας περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Decrypt.
Ο άγνωστος αυτός ονομάστηκε «Mr. 100» λόγω των αγορών του κατά μέσο όρο 100 bitcoin την ημέρα από τον Νοέμβριο του 2022, μπορεί να μην είναι ένας μόνο επενδυτής και θα μπορούσε να ανήκει σε ένα επενδυτικό fund ή σε μία από τις μεγάλες τράπεζες πίσω από ένα από τα πολλά spot Bitcoin ETF που είναι τώρα διαθέσιμα, αν και κάποιοι είναι δύσπιστοι ως προς αυτό το σενάριο.
«Είναι σίγουρα δυνατό, αλλά θα έλεγα απίθανο», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών της Amberdata, Chris Martin, στο Decrypt.
«Όλα τα ETF έχουν κοινοποιήσει δημόσια τις διευθύνσεις τους, οπότε είναι περίεργο που δεν μοιράζεται αυτή η διεύθυνση».


Τα σενάρια που κυκλοφορούν


Σύμφωνα με την Amberdata, το portfolio… γεμίζει με Bitcoin από τον Νοέμβριο του 2022, χρησιμοποιώντας Binance και KuCoin.
Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης συσσωρεύσει ένα τεράστιο ποσό Bitcoin - που εκτιμάται ότι τώρα αξίζει πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια - ο Martin δεν θεωρεί ότι η κυβέρνηση Biden να βρίσκεται πίσω από τη διεύθυνση.
«Μπορεί να είναι ασφαλές να αποκλείσουμε μια οντότητα ή τράπεζα των ΗΠΑ», είπε ο Martin.
«Δεν θα εκπλαγώ αν είναι ένα fund κάποιου είδους».
Το Χονγκ Κονγκ – σύμφωνα με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί - εξετάζει 31 αιτήσεις για θεματοφύλακες κρυπτονομισμάτων, σημείωσε.
Ένα πρόσφατο δημοσίευμα από το Reuters αναδείκνυε ότι μια σιωπηρή πλημμύρα αγορών από την Κίνα μπορεί να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες πίσω από την πρόσφατη κατάρρευση.
Ο «Mr. 100» μπορεί να είναι απλώς ένας από αυτούς.
Ο Martin είπε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι πρόκειται για κάποιον που στο στάδιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη μείωση κατά το ήμισυ του της εξόρυξης του Bitcoin τον Απρίλιο.
«Απλώς υποστηρίζεται η ανοδική τάση στην τιμή και δεν σωρεύονται tokens για ένα συγκεκριμένο γεγονός», είπε.
«Πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι έχουν λάβει γενικά το ίδιο ποσό σε κάθε συναλλαγή - περίπου 100 BTC - καθ 'όλη τη διάρκεια της ύπαρξης της συγκεκριμένης διεύθυνσης», πρόσθεσε ο Martin.
«Το γιατί επέλεξαν 100 BTC με ξεπερνάει... πιθανώς ένας περιορισμός της πηγής χρηματοδότησής τους».
Ενώ οι εικασίες γύρω από την ταυτότητα του «Mr.100» παραμένει, το συναίσθημα στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι υψηλά και οι αμέτρητες οντότητες που φορτώνουν το Bitcoin - ειδικά στα ETF που κυκλοφόρησαν πρόσφατα - δείχνουν σημάδια βρισκόμαστε στο ανοδικό κύμα της συγκεκριμένη αγοράς.
Έχουν επίσης συμβεί και άλλα αξιοπερίεργα: τον Απρίλιο, ένα portfolio από τις πρώτες μέρες του Bitcoin αγοράσε πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια σε BTC μετά από 12 χρόνια αδράνειας.
Την ίδια εβδομάδα, ένα άλλο portfolio Bitcoin μετέφερε 8 εκατομμύρια δολάρια σε BTC μετά από δέκα χρόνια αδράνειας.
Τον Νοέμβριο, αναλυτές ανακάλυψαν portfolio με 450 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.
Εικόνα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης