Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έκρηξη του Bitcoin στις 70.000 δολ. λόγω επικού short squeeze και μεγάλες απώλειες για τους short sellers

Έκρηξη του Bitcoin στις 70.000 δολ. λόγω επικού short squeeze και μεγάλες απώλειες για τους short sellers
Η Goldman Sachs σημείωσε ότι οι καθαρές long θέσεις των θεσμικών και οι καθαρές short των hedge fund βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ
Με τα ETF του Bitcoin να αγοράζουν με αδυσώπητο ρυθμό το ψηφιακό νόμισμα / εμπόρευμα τους τελευταίους δύο μήνες, παρά τις εξίσου αδυσώπητες ρευστοποιήσεις που παρατηρούνται εκ μέρους του Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

... και με τον διαβόητο «Mr. 100» να αγοράζει όλο το bitcoin που εξόρυξε τις τελευταίες 2 ημέρες...
... κάποιοι εύλογα ρωτούν: ποιος πουλάει;
Η απάντηση είναι η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, όπου την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε η μεγαλύτερη εξαγορά/πώληση από τον περασμένο Οκτώβριο.
Αλλά οι αναλυτές και άλλα: Το αρμόδιο τμήμα της Goldman Sachs παρατήρησε ρεκόρ συναλλαγών σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του bitcoin.
Πράγματι, με τις τιμές να φτάνουν ξανά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από τις 73 χιλιάδες δολάρια, το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον αυξήθηκε επίσης.
Ειδικότερα, την εβδομάδα 25 - 29/3 εκκρεμούν πάνω από 33 χιλιάδες συμβόλαια ή σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια, δεδομένου ότι «ο συνολικός αριθμός των οργανισμών που κατέχουν το συμβόλαιο βρίσκεται επίσης σε επίπεδα ρεκόρ».
Η Goldman Sachs παρατήρησε επίσης ότι την εβδομάδα 5 - 12/3, οι θεσμικοί ήταν περισσότεροι από 3x με όρους std-dev, ενώ τα hedge funds ή οι επενδυτές μόχλευσης, και εκείνοι που ο πανικός τους τους έκανε να καλύψουν τις θέσεις του προκαλώντας μια μέτρια σταθερή κίνηση προς τα πάνω για να αποφευχθούν οι κλήσεις περιθωρίου, ήταν τριπλάσιοι από τους καθαρούς πωλητές με όρους std-dev.

Τέλος, η Goldman σημείωσε ότι οι καθαρές long θέσεις των θεσμικών και οι καθαρές short των hedge fund βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η συγκέντρωση των long (το ποσοστό του συνολικού ανοικτού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι 4 κορυφαίοι long traders ανέρχεται σε 60%) είναι πολύ πάνω από τα μέσα επίπεδα.
Παράλληλα, η σιωπηρή χρηματοδότηση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παρέμεινε επίσης αυξημένη, πάνω από το 10% σε ετήσια βάση από το δ’ τρίμηνο του περασμένου έτους κατά τη διάρκεια της αύξησης των τιμών του Bitcoin –ξεκίνησε το 2023 τρίμηνο κάτω από 30 χιλιάδες δολ.– και μερικές φορές πάνω από 15%.
Λίγες μόνο ώρες αργότερα, πήραμε ένα «επικό short squeeze» στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, όπου τα short hedge fund επιβεβαίωσαν πόσο κακά είναι στο HODLing (διακράτηση crypto-assets) μετά από μια απότομη άνοδο (με το Bitcoin να ξεπερνά τις 70.000 δολ.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης