Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin - Υποχωρεί 5% και οι επενδυτές στρέφονται σε Solana και Ethereum Meme coins

tags :
Bitcoin - Υποχωρεί 5% και οι επενδυτές στρέφονται σε Solana και Ethereum Meme coins

Πεφτει 5% μόλις 16 μέρες πριν το Bitcoin Halving

Με πίεση για το Bitcoin ξεκίνησε η εβδομάδα, με την τιμή του κρυπτονομίσματος που κατέχει την υψηλότερη αξία στην αγορά, να πέφτει 5,7% την Τρίτη στα 65.742 δολάρια, ύστερα από μια εβδομάδα μακροχρόνιας συγκέντρωσης μεταξύ 68.000 και 72.000 δολαρίων και δεκαέξι μέρες πριν τον επερχόμενο κύκλο halving (μείωση δηλαδή της αποζημίωσης των miners).
Η μείωση των ανταμοιβών των miners για το Bitcoin προγραμματίζεται για αυτόν τον μήνα, ειδικότερα αναμένεται στις 21 Απριλίου και συνεπάγεται μια μείωση κατά 50% του ρυθμού παραγωγής του Bitcoin. Κάποιοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αγορά έχει ήδη προβλέψει και ενσωματώσει το συγκεκριμένο γεγονός, με αποτέλεσμα να περιοριστεί η πιθανότητα για σημαντικές αντιδράσεις.

H2 Ethereum κρατάει παρά την πτώση $BTC χάρη στα Meme coin

Το Ethereum από την άλλη, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς, το οποίο συνήθως όπως είναι αναμενόμενο επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις του Bitcoin έπεσε κι αυτό αλλά ελάχιστα, μόλις στα 3,319 δολάρια. Αντίθετα όμως τα meme coins, σημείωσαν κέρδη επωφελούμενα όπως φαίνεται από τις απρόβλεπτες κινήσεις των τιμών στο Bitcoin και το Ethereum.  

Τα Ethereum Meme coins, όπως τα Dogecoin και τα Shiba Inu, έχουν κερδίσει δημοτικότητα λόγω του μεγάλου τους δυναμικού για αύξηση της αξίας, καθώς και λόγω της κοινοτικής τους στήριξης. Το Dogecoin 20,  που παρουσιάζεται ως το νέο Dogecoin και λειτουργεί κι αυτό εντός του Ethereum, μέσα σε λίγες ημέρες προπώλησης έφτασε το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς παρουσιάζει μεγάλη ευελιξία στην κατοχή και στις συναλλαγές των token, ακολουθεί ένα μοντέλο με σταθερή προσφορά και προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες για παθητικά εισοδήματα, κάτι που προμηνύει την έκρηξη της ζήτησης που είναι πιθανό να ακολουθήσει. Επίσης, οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν το τόκεν σε μια σταθερά εκπτωτική τιμή πριν το λανσαρισμα του που έχει προγραμματιστεί για την Ημέρα του Σκύλου (Doge Day), στις 20 Απριλίου.

Αγορά Dogecoin20

H2 $SOL ανεβαίνει 3% | Η Τρέλα με τα Solana Meme coins ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η τιμή του Solana έχει εκτοξευτεί 3% στα 190,98 δολάρια αυτές τις μέρες. Αυτή η ασυνήθιστη κίνηση οφείλεται στο γεγονός ότι το Solana είναι η προτιμώμενη αλυσίδα για πολλά νέα crypto airdrop projects, όπως το νέο κρυπτονόμισμα Smog meme coin, δίνοντας στους πρώιμους επενδυτές μια εντυπωσιακή κερδοφορία της τάξης του 75% και διατηρώντας σταθερή τιμή.


Slothana σαρώνει την αγορά

Αλλά και το Slothana, ένα ακόμη meme coin που βασίζεται στο Solana και ετοιμάζεται κι αυτό να κάνει το ντεμπούτο του σύντομα, έχει προσελκύσει επίσης την προσοχή των επενδυτών. Το SLOTH που εξακολουθεί να βρίσκεται σε προπώληση και έχει συγκεντρώσει 7 εκατομμύρια δολάρια σε λίγες μόνο μέρες, προβλέπεται να εξαντληθεί πολύ σύντομα ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιες πλατφόρμες θα καταχωρηθει και πότε θα κάνει εκκίνηση. Ένας κύριος παράγοντας που προσελκύει επενδυτές το SLOTH είναι η σύνδεσή του με το Solana blockchain, γνωστό για την ταχύτητα και την αποδοτικότητά του. 

Αγορά Slothana

Tέλος, καθώς το κρυπτονομισματικό τοπίο προετοιμάζεται για την επερχόμενη μείωση των ανταμοιβών του Bitcoin, κρυπτονομίσματα όπως το Dogecoin 20 και το Slothana πρέπει να προσαρμοστούν και να καινοτομήσουν προκειμένου να διατηρήσουν την σημαντικότητά τους και να ελκύσουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης